dimecres, 14 de setembre del 2011

Posicionament d'Esquerra - CxC - AM sobre l'enderrocament l'edifici de la Font Picant

El grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya – Consens x Cabrils – AM davant les informacions aparegudes el dia 14/09 al diari El Punt sobre la decisió del govern municipal d’enderrocar la “casa de l’Aigua Picant”, vol expresar la seva absoluta sorpresa. No només per la decisió, sinó com en la forma com hem hagut de conèixer-la.

Dilluns al vespre, regidors de govern i oposició van estar reunits per repassar els temes que té el govern sobre la taula i no en vam ser informats. A hores d’ara, encara cap regidor del govern ens n’ha informat.

El nostre grup municipal ha entrat avui una instància a l’ajuntament sol·licitant informació sobre els fonaments tècnics de la decisió i sol·licitarem també una valoració econòmica a fi de poder pronunciar-nos amb responsabilitat.

Necessitem saber:
  • Si l’edifici, suposa un perill pels veïns i pels edificis del voltant a curt o mig termini.
  • Quines actuacions ha descartat el govern a partir dels informes tècnics.
  • La inversió necessària pel seu manteniment, rehabilitació i el cost de l’enderrocament.
  • L’impacte a curt i mig termini sobre el pressupost municipal.
  • Quines accions té previstes fer l’ajuntament si tira endavant amb l’enderrocament, és a dir, quin ús se’n faria, si té previst requalificar el terreny o permutar-lo, etc.
Hi ha moltes preguntes per respondre. Malgrat tot, reiterem la nostra sorpresa, donat que s'havia contemplat la possibilitat de donar-li un ús social a aquest edifici municipal, degut a la mancança d'espais d'aquest tipus avui a Cabrils, tot i la seva dificultat pel context econòmic. Entenem el rebuig veïnal quan les decisions son preses sense explicar-les adientment, sent per molts cabrilens i cabrilenques aquest edifici i els voltants, d’un alt valor sentimental.