divendres, 14 d’octubre del 2011

Ja arriba la II Botifarrada contra "la Hispanidad" a Cabrils

El proper dissabte 15 d’octubre, coincidint amb l’aniversari de l’execució del president Lluís Companys, les JERC Cabrils-Vilassar celebrarem la segona edició de la Botifarrada contra “la Hispanidad” a Cabrils.

L’àpat popular serà a la plaça del Mil·lenari de Catalunya (Cabrils) el dissabte 15 d’octubre a les 2 del migdia.

El tiquet val 5€ i inclou botifarra amb seques, pa amb tomàquet, beguda i postres. Es poden adquirir a la Carnisseria Sellés o al mateix moment de l’acte.

Després de dinar, en Pere Aragonès, diputat d’ERC-Maresme al Parlament català i en Xavier Viudez, regidor d’ERC a Cabrils, ens dirigiran unes paraules.

El dissabte 15 t’esperem a la Plaça del Mil·lenari, no hi pots faltar!

Lluís Companys: el millor homenatge, la victòria!

dimecres, 12 d’octubre del 2011

Fomentem la participació per l'Ordenança de Convivència Ciutadana de Cabrils.

ERC-CxC-AM vol fomentar la participació dels nostres veïns i veïnes a l'ordenança cívica de Cabrils aprovada provisionalment durant el darrer ple del dia 22 de setembre del 2011. L'ordenança quedarà aprovada definitivament 30 dies després, el 22 d'octubre, un cop hagi passat el període d'exposició pública i al·legacions. ERC-CxC-AM us convidem doncs a llegir-vos els articles que puguin ser del vostre interès i realitzar les al·legacions per modificar aquells articles que considereu escaients.

Què és una al·legació?

Una al·legació és una instància dirigida a l'alcaldia. Bàsicament hi ha una exposició de motius on expliqueu perquè voleu fer la vostra al·legació, tot seguit exposar-la, on haureu de dir quin és el text que substituireu i per quin, o senzillament suprimir-lo, i finalment la sol·licitud de ser acceptada. Ho veureu clar amb l'exemple que us adjuntem. Us recomanem que feu les al·legacions article per article, donat que si ho feu en bloc es pot tombar tot el text malgrat que s'hi pugui estar parcialment d'acord.

Qui ho pot fer?

Tots els veïns de Cabrils a títol individual o bé representat una entitat.

Com ho podeu fer?
  1. El mètode més senzill és a través de l'E-tram, l'oficina virtual que posa a disposició dels ajuntaments la Diputació de Barcelona. Accediu a través de banner que hi ha a la dreta de la pàgina principal de la web de l'ajuntament i aneu a l'apartat Tramit | varis | instància genèrica. http://www.cabrils.cat/atencio_al_ciutada/Tramits/Varis/Instancia-generica
  2. Si no voleu fer-ho vosaltres, el grup municipal d'ERC-CxC-AM pot fer-ho en el vostre nom. Nosaltres ens encarregarem de tot, hi estiguem o no d'acord, com a servei als veïns i veïnes de Cabrils. Ens obliga però l'ajuntament a que ens faciliteu: Nom i primer cognom (el segon opcional), DNI, adreça i adreça electrònica.
  3. També podeu portar les vostres al·legacions directament a l'ajuntament, omplint una instància escrita i entrant-la al registre general a la planta baixa del consistori.
El proper dijous 20 a les 19h. ens aplegarem al bar de La Concòrdia per recollir les al·legacions que hagueu pensat, que volgueu transmetre'ns o comentar personalment. Si voleu fer-nos qualsevol pregunta, podeu enviar-nos un correu a esquerracabrilstescolta@gmail.com

Model d'al·legació (genèrica): format .doc i .odt

Proposta perquè Cabrils esdevingui membre de l'Associació de Municipis per la Independència.

El grup municipal d'ERC-CxC-AM ha presentat una moció per ser debatuda al proper ple del mes de novembre sobre l'adhessió de Cabrils a l'Associació de Municipis per la Independència. La iniciativa, la presentació de la qual no vàrem entrar al darrer ple per calendari de tramitació, va sorgir durant la campanya electoral de les municipals a Vic, i ha començat a estendre's per la nostra geografia. Ja en formen part: Vilassar de Dalt, Premià de Dalt, Cardedeu, Vic, Amposta, Berga, Olot, Ripoll, Tàrrega, Roda de Ter, Llançà i Arenys de Munt entre altres. Ho estan estudiant actualment també Cervera i Girona.


Xavier Viudez i Cardona, actuant en qualitat de portaveu del Grup Municipal Esquerra Republicana de Catalunya – Consens per Cabrils – AM presentant per tal que sigui debatuda i votada en el decurs de la propera sessió plenària ordinària prevista pel mes de novembre del 2011 la següent:

ACORD DE PARTICIPACIÓ A L’ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA

Com a conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional en relació a l'Estatut d’autonomia de Catalunya que va comportar una modificació de continguts que retallaven l’àmbit d’autonomia del nostre país, alguns municipis, entre els quals es troba Cabrils a petició del grup municipal ERC-Consens x Cabrils-AM, van iniciar el moviment dels municipis moralment "exclosos" de la Constitució Espanyola, recollint el malestar del país que es feu visible a la manifestació sobiranista del 10 de juliol de 2010. Des de llavors els atacs contra la nostra sobirania han estat constants, però també des d’aquella data Catalunya no ha estat quieta, alguns ajuntaments volem fer un pas més.

La societat civil també s’ha mobilitzat a partir de la consulta popular per la independència d’Arenys de Munt el 13 de desembre del 2009, realitzant centenars de consultes arreu del territori dels Països Catalans que també va tenir la seva traducció a la nostra vila amb la creació de la plataforma Cabrils Decideix, que impulsà i promocionà la participació dels veïns i veïnes de Cabrils a la consulta que es va realitzar el 28 de febrer del 2010 amb una participació del 20.75% i un resultat de 1015 vots (93.63%) a favor de la independència, 49 vots (4.52%) en contra, 13 vots (1.20%) d’abstenció i 7 vots nuls (0.65% sobre el total de vots emesos). És també la iniciativa popular la que ha impulsat enguany la constitució de l’Assemblea Nacional Catalana a Cabrils – Cabrils per la Independència, que treballa des de la societat civil per la difusió, conscienciació i participació dels cabrilencs i cabrilenques en activitats i accions per assolir una majoria social al nostre país que es tradueixi en un futur proper en la secessió del nostre país de l’Estat Espanyol dins del marc de la Unió Europea.

Tenint en compte que el dret a l’autodeterminació és un principi fonamental dels drets humans, qüestió aquesta que està recollida a la carta de les Nacions Unides, com també al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics ratificat per l’Estat Espanyol el 27 de juliol de 1977, que en el seu Article 1 proclama:

"Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural.

Tots els pobles poden, per a les seves pròpies finalitats, disposar lliurement de llurs riqueses i de llurs recursos naturals sense perjudicar, però, cap de les obligacions que sorgeixen de la cooperació econòmica internacional basada en un principi de benefici recíproc, i també del dret internacional. En cap cas, un poble no pot ser privat dels seus mitjans de subsistència.

Els estats en aquest pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d'administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l'exercici del dret a l'autodeterminació i respectaran aquest dret d'acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides."

Tenint en compte que el Decret 110/1996, de 2 d'abril, regula la constitució d'organitzacions associatives de les entitats locals de Catalunya per tal de protegir i promoure els seus interessos comuns i genèrics.

Tenint en compte que la Llei municipal i de règim local de Catalunya aprovada pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, disposa en el seu Títol XI, articles 133 a 136, que els ens locals tenen dret d'associar-se en concordança amb el que disposa l'esmentat Decret 110/1996, es proposa l'adopció dels següents acords:

Primer. Acordar participar d'inici en les actuacions per constituir una associació d'ens locals amb l'objecte de defensar l'assoliment dels drets nacionals que corresponen a Catalunya i promoure l'exercici del dret a decidir.

Segon. Expressar la voluntat de l'Ajuntament del Cabrils de concórrer a l'assemblea que elabori els estatuts que han de regir el funcionament de l'Associació.

Tercer. Designar l'alcaldessa, com a representant d'aquest Ajuntament en l'Associació a constituir. Quan l'alcaldessa no hi pugui assistir, mitjançant resolució expressa, podrà delegar aquesta representació en un regidor.

Quart. Facultar la senyora alcaldessa presidenta per signar els documents necessaris per l'execució del present acord.


Poblacions adherides ja a l'Associació de Municipis per la Independència


View Municipis per la Independència in a larger map