dilluns, 26 de març del 2012

Moció de suport a la vaga de fam per la llengua que des de l’associació Jubilats per Mallorca està duent a terme en Jaume Bonet Moll i Tomeu Amengual.

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya - Consens x Cabrils - AM entrarà al proper ple de dijous dia 29 de març per via d'urgència una moció de suport als membres de l'associació de Jubilats per Mallorca que s'enfronten amb una vaga de fam a la decisió del govern balear de José Ramón Bauzá Díaz per modificar la llei de funció pública de les Illes Balears que convertiria el català en un mèrit el seu coneixent i no una obligació com havia estat fins ara, resultat del consens existent entre totes les forces polítiques balears. A continuació us oferim el text que pot patir alguna modificació d'aquí al ple, en funció dels esdeveniments.

Moció de suport a la vaga de fam per la llengua que des de l’associació Jubilats per Mallorca està duent a terme en Jaume Bonet Moll i en Tomeu Amengual.

L’associació de Jubilats per Mallorca està duent a terme, des del dia 1 de març de 2012, una vaga de fam per la nostra llengua, protagonitzada per dos dels membres de la seva directiva, en Jaume Bonet Moll inicialment i des del 23 de març també per en Tomeu Amengual.

El Casal cultural de Can Alcover de Palma ha estat el lloc triat pel desenvolupament d’aquesta iniciativa; un lloc carregat de simbolisme per haver estat la casa on visqué el nostre estimat poeta Joan Alcover, autor del poema “La balanguera” que actualment és l’himne oficial de Mallorca.

Aquesta mesura de protesta tan valenta està presa per defensar la llengua catalana dels abusos que rep per part del govern Balear, ja que està perpetuant l’atac més radical des de la instauració de la dictadura feixista del general Franco contra la llengua pròpia de les Illes Balears i Pitiüses.

L’objectiu de la vaga de fam és aconseguir que els parlamentaris del Partit Popular no votin a favor de la modificació de la Llei de Funció Pública, una modificació que intenta desprestigiar i minoritzar la llengua catalana, deixant-la com a llengua de segona categoria, amb mesures com la de convertir-la en un mèrit i no en un requisit. Per tant, aquesta modificació vulnera la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, que va esser aprovada per unanimitat al Congrés dels Diputats de Madrid i que forma part dels Drets Humans.

El coratge i la força de voluntat d’aquest grup de jubilats encapçalats per Jaume Bonet Moll són un gran exemple per a tots nosaltres.

Per tot això, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana – Consens x Cabrils – AM demana al Ple de l’Ajuntament de Cabrils l’adopció dels següents ACORDS:

PRIMER. Donar ple suport a la vaga de fam per la llengua catalana realitzada per l’associació de Jubilats per Mallorca que està duent a terme en Jaume Bonet Moll i en Tomeu Amengual al Casal Cultural de Can Alcover de Palma des del 1 de març de 2012.

SEGON. Instar al President del Govern Balear, José Ramón Bauzá Díaz, a retirar la modificació de la Llei de Funció Pública per vulnerar la Declaració Universal dels Drets Lingüístics i per atemptar contra els drets dels catalanoparlants reconeguts a l’Estatut d’Autonomia.



Informació al moment: https://www.facebook.com/vagadefam

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada