dimecres, 8 de febrer del 2012

ERC engega una campanya de mobilització ciutadana a través de la xarxa, amb els diputats del Maresme, per a garantir la construcció de l'IES Cabrils.

L’esmena parcial del pressupost de la Generalitat del 2012 es debatrà el dijous, 9 de febrer, a la Comissió d’Economia del Parlament de Catalunya. El portaveu del grup municipal d'ERC-CxC-AM, Xavier Viudez, ha declarat que "Les mesures poc efectives del govern municipal de Cabrils davant el Departament d’Ensenyament ens han obligat a proposar aquesta campanya popular que possibiliti una inversió necessària per als nostres joves, avui en barracons, i que han de fer llurs estudis de batxillerat en centres d’altres poblacions”. El portaveu ha recordat que “Per al curs 2012-2013 caldrà ampliar el centre amb un barracó al pàrquing dels professors, que quedarà ple. Per al curs 2013-2014 s’hauria d’optar per enviar els joves a uns altres centres o bé ocupar el pati amb un nou barracó. És una situació insostenible."

Un acord del govern de la Generalitat de 9/11/2010 aprovava la construcció d’aquesta infraestructura que el govern de CiU ha exclòs any rere any. ERC Cabrils ha proposat a la ciutadania l’enviament de correus electrònics a tots els diputats maresmencs del Parlament de Catalunya i a tots els grups parlamentaris per a que votin a favor de l’esmena als pressupostos.

dilluns, 6 de febrer del 2012

Mou-te. Tu també pots parlar al Parlament per l'IES Cabrils.

El grup parlamentari d'ERC va entrar una proposta de modificació dels pressupostos del 2012 per la construcció de l'IES Cabrils que serà debatuda el proper dijous 09 de febrer a la Comissió d'Economia del Parlament de Catalunya. El compromís de tots els cabrilencs i cabrilenques per tirar endavant aquesta instal·lació s'ha vist reflectit amb la recollida de més de 1500 signatures que van ser entregades a les autoritats d'Educació. Altrament, els grups municipals del consistori s'han sumat en bloc a aquesta demanda, tot i que fins ara no ha estat escoltada.

El grup municipal d'ERC-CxC-AM us convida a enviar correus als diputats maresmencs i als grups parlamentaris per demanar el vot afirmatiu a aquesta proposta. En cas contrari, no estarà garantida la posada en marxa pel curs 2013-2014 de les noves instal·lacions, i per tant, els nois que vulguin estudiar batxillerat a Cabrils hauran de fer-ho en mòduls que hauran de situar-se de ben segur al pati de l'IES Cabrils o anar a altres centres.

És el moment de dir-hi la teva!



Copia el model de correu que t'adjuntem a sota i envia'l al:

Grup Parlamentari de Convergència i Unió

gpciu@parlament.cat,Joan Morell joan.morell@parlament.catBenet Maimí benet.maimi@parlament.catRoger Montañola roger.montanola@parlament.cat

Grup Parlamentari Socialista

gpsoc@parlament.catConsol Prados consol.prados@parlament.cat,

Grup Parlamentari d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa"

grupicv-euia@parlament.catSalvador Milà salvador.mila@parlament.cat

Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya

gpppo@parlament.cat

Subgrup Parlamentari de Ciudadanos

ciutadans@parlament.cat,

Subgrup Parlamentari de Solidaritat Catalana per la Independència

solidaritat@parlament.cat



Model de correu:



Benvolgut Sr./Sra. ......................................................., diputat/da del grup parlamentari ............................................... al Parlament de Catalunya.




El proper 9 de febrer del 2012 es debat a la Comissió d'Economia i Finances del Parlament de Catalunya una modificació dels pressupostos del 2012 presentada pel grup parlamentari d'ERC per dotar econòmicament la construcció de l'IES Cabrils.

Durant la darrera legislatura el govern de la Generalitat va acordar la construcció d'aquestes instal·lacions que no ha estat dotada ni pel pressupost del 2011 ni pel del 2012. Cabrils és una població maresmenca de 7.200 habitants, amb una important població jove escolaritzada a les dues úniques escoles públiques del seu terme municipal. Els seus alumnes havien hagut de marxar de Cabrils per a estudiar la secundària fins que es va instal·lar l'institut en uns mòduls provisionals. A data d'avui el batxillerat encara cal fer-lo fora de Cabrils.

Enguany finalitzarà la secundària obligatòria el primer grup d'estudiants que han realitzat tot el cicle educatiu a l'IES Cabrils. Els estudiants de 4t d'ESO no podran continuar llurs estudis al nostre institut i, a més, s'hi haurà d'instal·lar un nou mòdul. El mòdul vol donar solució a les necessitats d'espai per als alumnes que, per primera vegada, hi seran derivats des de l'escola del Mas Maria i que serà instal·lat al pàrquing dels professors.

El curs vinent, 2012-2013 finalitzaran dues línies de 4t d'ESO amb més de 30 nois i noies per classe. Si no hi ha una partida enguany, aquests estudiants hauran d'ocupar un nou mòdul al reduït pati de l'Institut, o bé hauran d'anar a uns altres instituts fins que no s'acabi de construir el nou edifici.

El Molt Honorable president de la Generalitat, Sr. Artur Mas, en una carta dirigida a l'Alcaldessa de Cabrils, Sra. Lina Morales, el mes de gener d'enguany, reiterava la prioritat d'aquesta instal·lació tot i no comprometre's a un calendari d'execució. La planificació, la licitació i la construcció del nou IES Cabrils, abans de l'inici del curs 2013-2014, quan s'haurà incrementat en 5 línies respecte de les 8 avui existents, és urgent.

Més de 1500 signatures es van recollir a Cabrils (el 30% de la població adulta) per demanar la construcció del nou edifici a finals de l'any passat.

Per això vull demanar-li que doni suport a la modificació de pressupost presentada pel grup parlamentari d'ERC, per a la dotació al pressupost del 2012 dels diners que permetrien l'inici, enguany, de la construcció de l'IES Cabrils i la seva disponibilitat per iniciar-ne les classes al setembre del 2013.



Atentament,





....................(Nom i cognoms, DNI)................



Cabrils, .......... de febrer de 2012


Si vols només les adreces:

gpciu@parlament.cat,joan.morell@parlament.cat,benet.maimi@parlament.cat,roger.montanola@parlament.cat,gpsoc@parlament.cat,consol.prados@parlament.cat,grupicv-euia@parlament.cat,salvador.mila@parlament.cat,gpppo@parlament.cat,ciutadans@parlament.cat,solidaritat@parlament.cat,