divendres, 2 de març del 2012

2. Resultats de l'enquesta “Què fa més Cabrils?”

La vida associativa del poble, amb un 50% de vots, ha estat l'opció més votada per les persones que han respòs l'enquesta “Què fa més Cabrils?” durant la segona quinzena del mes de febrer del 2012. Un triple empat posa en segon lloc la convivència veïnal al voltant de les escoles i l'institut, les festes i esdeveniments organitzats al llarg de l'any, i el comerç de Cabrils. Totes tres han rebut el 37% dels vots. Per sota ja queden les relacions al voltant de la cerveseta i el vermut al bar amb el 25%, les relacions familiars i veïnals amb el 18%, i la marxa pels joves amb un 12%. Per concloure la llista, l'opció menys votada ha estat la feina de l'ajuntament amb només el 6% de vots. L'enquesta va ser resposta per 16 persones que podien escollir fins a 3 opcions diferents durant les dues darreres setmanes de febrer.

dilluns, 27 de febrer del 2012

ERC-CxC-AM dóna suport a les denúncies públiques per l'actuació policial contra estudiants a la ciutat de València

El dimecres 16 de febrer els estudiants de l’IES Lluís Vives de la ciutat de València es concentraren a les portes del centre per denunciar les retallades en educació del Consell Valencià. Aquesta concentració d’estudiants començà de forma pacífica per denunciar la falta de professors i la falta dels mitjans bàsics per estudiar en condicions. En aquests moments, aquest institut presenta ja mostres importants de dèficits i mancances estructurals, com demostra el fet que no disposa de calefacció.

El passat dilluns 20 de febrer aquest enfrontament va ser encara més contundent i més repressiu. L’actuació policial ha estat desproporcionada des de qualsevol lògica democràtica. I, de fet, en les diferents concentracions que s’han anat succeint diversos dies, s’ha produït una violentíssima actuació policial, de la qual hi ha testimonis personals, fotogràfics i videogràfics, amb el resultat de diversos alumnes ferits i contusionats, altres amb la roba trencada i detinguts, emmanillats i retinguts en la comissaria de Zapadores.

Els fets demostren que s’ha utilitzat la violència per reprimir a estudiants, alguns d’ells menors d’edat, quan sabem que l’ús de la força contra la població és una de les mesures extremes que l’estat por prendre i que, d’altra banda, el dret a la reunió pacífica és un dret reconegut en el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics. Per tot això,

Volem manifestar el recolzament a totes les mobilitzacions estudiantils, així com donar suport als moviments sindicals estudiantils.

Volem mostrar el rebuig cap a les actuacions policials, totalment indiscriminades i desproporcionades i que atempten contra els drets dels estudiants manifestants.

Reprovar l’actitud de la Delegada de Govern, Paula Sánchez de León, i demanar la seva dimissió immediata com a responsable de tot el succeït.

Reprovar les expressions de tipus bèl·lic del cap superior de la Policia de València, Antonio Moreno, per referir-se a les mobilitzacions estudiantils com ara “l’enemic” i demanar el seu cessament immediat, tot atenent a la justificació de l’actuació policial contra els estudiants.

I finalment, donar suport a les mobilitzacions que es puguin convocar en defensa d’un ensenyament públic, laic i en català arreu dels Països Catalans, de qualitat i contra les retallades de les consecucions socials del darrer segle.

Més informació: http://assemblealluisvives.blogspot.com/