dissabte, 31 de març del 2012

Comentaris posteriors a la sessió del ple ordinari del 29 de març de 2012.

1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió plenària ordinària de data 26 de gener de 2012

S'HA RETIRAT DE L'ORDRE DEL DIA.

I. Part resolutiva de la sessió

2.- Dictamen que proposa l’aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança Fiscal núm. 22, que regula la taxa pel servei de recollida i manteniment de gossos solts

HEM VOTAT A FAVOR. La única diferència respecte l'ordenança anterior és la obligatorietat d'incorporar el xip identificador del gos si és reclamat pel seu amo, la taxa que a pagar. També se'n haurà de fer càrrec la persona que vulgui adoptar un gos de la gossera si aquest no disposa del xip. La taxa serà de 45€.

3.- Dictamen que proposa l’aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança Fiscal núm. 30, que regula la taxa per la publicació d’anuncis en el butlletí d’informació municipal i en programes varis d’activitats municipals

HEM VOTAT A FAVOR. El text entrat al ple recull algunes de les propostes que vam realitzar durant la sessió informativa sobre la freqüència de publicació de banners i de falques publicitàries als espais de Ràdio Cabrils, així com les dimensions del full del butlletí municipal a fi i efecte que poguessin ser identificades totes les dimensions disponibles.

4.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança Municipal de tinença d’animals

HEM VOTAT A FAVOR. L'ordenança vol adequar-se a la llei 50/1999 de 23 de desembre sobre el règim jurídic de la tinença d'animals potencialment perillosos, en el seu article 3 punt 3, estableix que la llicència tindrà un període de vigència de 5 anys, podent ser renovada per períodes successius d'igual duració.

5.- Dictamen que proposa l’aprovació d’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits

ENS ABSTENIM (ha estat aprovada pel ple). Es tracta d'un procediment de factures fora de data, anteriors al 01/01/2012 per poder ser imputades al pressupost del 2012.

6.- Dictamen que proposa donar compte dels informes d’intervenció i tresoreria municipals sobre el compliment de la Llei de morositat a l’Ajuntament de Cabrils

NO S'HA DE VOTAR. ES DÓNA COMPTE AL PLE.

7.- Dictamen que proposa donar suport al moviment “Diem Prou” que aposta per pagar els impostos a l’Agència Catalana en comptes d’Hisenda, presentada pel Grup Municipal d’ERC – Consens x Cabrils – AM

HEM VOTAT A FAVOR (ha estat aprovada pel ple). El matí del ple, hem rebut a l'ajuntament la resposta de l'Agencia Tributària de Catalunya a una pregunta formulada des dels serveis econòmics del consistori sobre el procediment de pagament dels tributs explicada a la moció. L'Agència ens informava que el procés, al contrari del que s'ha recollit a la premsa i la pròpia moció no és correcte. Vist que el text no s'adaptava a la realitat, el portaveu del grup municipal d'ERC-CxC-AM i l'alcaldessa han acordat modificar alguns paràgrafs del text que han estat substituït per "instem al govern de la Generalitat a posar els mecanismes per a què els municipis puguin liquidar els seus impostos, de forma legal, a l'Agència Tributària de Catalunya". El nou text trasllada als governs de la Generalitat i de l'Estat no només la necessitat de desplegar l'articulat de l'estatut d'autonomia referent a l'Agència Tributaria de Catalunya sinó també donar un suport polític des del consistori de Cabrils a la futura negociació del nou pacte fiscal el 2013, i un suport explícit a una la insubmissió fiscal del consistori davant una crida del Parlament i de la presidència de la Generalitat de Catalunya en un futur si s'escau.

Un informe del secretari interventor presentat durant el ple, i encarregat durant la comissió informativa per alcaldia justificava legalment allò que l'Agència Tributària de Catalunya ens havia avançat pel matí.

8.- Dictamen en contra de la reforma laboral imposada pel govern espanyol i a favor del diàleg social, presentada pel Grup Municipal d’ERC – Consens x Cabrils – AM

HEM VOTAT A FAVOR (ha estat aprovada pel ple). Si voleu més informació sobre la reforma laboral la trobareu a la web d'Esquerra http://www.esquerra.cat/reformalaboral/

9.- Dictamen en defensa dels centres educatius municipals i del manteniment de la xarxa pública d’escoles bressol, presentada pels Grups Municipals de CIU, SOM Cabrils, PSC, ERC – Consens x Cabrils i ICV

HEM VOTAT A FAVOR (ha estat aprovada pel ple). El text s'havia pactat en comissió informativa amb tots els grups municipals entre plens.

10.- Dictamen que proposa el foment de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en l’àmbit del treball

HEM VOTAT A FAVOR (ha estat aprovada pel ple). Hem hagut de forçar però la modificació del text en ple donat que es feia referència a la "Nació", com a Estat Espanyol. En comissió informativa s'havia pactat el text finalment votat. S'ha substituït "Nació" per "Estat".

II. Part no resolutiva de la sessió

11.- Mocions d'urgència

Ordenança de civisme de Cabrils. Va quedar aprovada la urgència amb el nostre vot en contra. L'equip de govern va entrar precipitadament i poc abans de començar el procés participatiu del consell de poble aquesta ordenança. Ja en el seu dia vam votar-hi en contra per la precipitació i finalment en el procés d'al·legacions vam entrar-ne unes quantes estimades parcialment o rebutjades. Donat que el procés de revisió de les al·legacions ha durat més de 4 mesos, no estimàvem necessària la seva entrada per urgència. A la votació final de l'ordenança també HEM VOTAT EN CONTRA (S'aprova però l'ordenança). Aquest vot es deu a la diferent filosofia que impulsa el text respecte la idea que havíem defensat. El seu articulat és bàsicament preventiu, regulant situacions que no s'han donat a Cabrils com la prostitució al carrer, el sexe sense retribució, és a dir, anar a fer l'amor a algun racó apartat del poble, etc. Així mateix, regula determinades qüestions subjectes a legislació superior i penades que no haurien d'aparèixer. El règim sancionador, com al codi penal, hauria de ser rehabilitador, educador o restitutori, en contraposició a l'aprovat: en els casos de sancions greus i molt greus és merament recaptador. L'ajuntament de Cabrils hauria de facilitar la commutació de la sanció per obra cívica o social, és a dir, treball per la comunitat, restaurant el mal fet o realitzant tasques educatives rehabilitadores. Un exemple pot ser la rehabilitació d'una façana pintada: compra de la pintura i repintar la paret, en comptes del pagament d'una sanció o en el cas de conducció temerària establir un conveni de col·laboració amb la fundació Guttmann de Badalona.

Moció de suport a la vaga de fam per la llengua que des de l’associació Jubilats per Mallorca està duent a terme en Jaume Bonet Moll i en Tomeu Amengual presentada pel grup d'ERC-Consens x Cabrils-AM.

Hem argumentat la seva urgència donada l'excepcionalitat de la situació de vaga de fam dels dos membres de la junta directiva de Jubilats per Mallorca. Hem votat a favor, i ha quedat aprovada la seva urgència pel ple. El Sr. Alfred Serrano del VIC ha demanat l'eliminació de part del paràgraf referent a la dictadura del general Franco a la qual hem accedit a fi que pogués votar-hi a favor. HEM VOTAT A FAVOR (ha estat aprovada pel ple).

12.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió

No hi hagut cap intervenció.

13.- Precs i preguntes

Aquest apartat us el resumirem properament.

dilluns, 26 de març del 2012

Moció de suport a la vaga de fam per la llengua que des de l’associació Jubilats per Mallorca està duent a terme en Jaume Bonet Moll i Tomeu Amengual.

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya - Consens x Cabrils - AM entrarà al proper ple de dijous dia 29 de març per via d'urgència una moció de suport als membres de l'associació de Jubilats per Mallorca que s'enfronten amb una vaga de fam a la decisió del govern balear de José Ramón Bauzá Díaz per modificar la llei de funció pública de les Illes Balears que convertiria el català en un mèrit el seu coneixent i no una obligació com havia estat fins ara, resultat del consens existent entre totes les forces polítiques balears. A continuació us oferim el text que pot patir alguna modificació d'aquí al ple, en funció dels esdeveniments.

Moció de suport a la vaga de fam per la llengua que des de l’associació Jubilats per Mallorca està duent a terme en Jaume Bonet Moll i en Tomeu Amengual.

L’associació de Jubilats per Mallorca està duent a terme, des del dia 1 de març de 2012, una vaga de fam per la nostra llengua, protagonitzada per dos dels membres de la seva directiva, en Jaume Bonet Moll inicialment i des del 23 de març també per en Tomeu Amengual.

El Casal cultural de Can Alcover de Palma ha estat el lloc triat pel desenvolupament d’aquesta iniciativa; un lloc carregat de simbolisme per haver estat la casa on visqué el nostre estimat poeta Joan Alcover, autor del poema “La balanguera” que actualment és l’himne oficial de Mallorca.

Aquesta mesura de protesta tan valenta està presa per defensar la llengua catalana dels abusos que rep per part del govern Balear, ja que està perpetuant l’atac més radical des de la instauració de la dictadura feixista del general Franco contra la llengua pròpia de les Illes Balears i Pitiüses.

L’objectiu de la vaga de fam és aconseguir que els parlamentaris del Partit Popular no votin a favor de la modificació de la Llei de Funció Pública, una modificació que intenta desprestigiar i minoritzar la llengua catalana, deixant-la com a llengua de segona categoria, amb mesures com la de convertir-la en un mèrit i no en un requisit. Per tant, aquesta modificació vulnera la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, que va esser aprovada per unanimitat al Congrés dels Diputats de Madrid i que forma part dels Drets Humans.

El coratge i la força de voluntat d’aquest grup de jubilats encapçalats per Jaume Bonet Moll són un gran exemple per a tots nosaltres.

Per tot això, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana – Consens x Cabrils – AM demana al Ple de l’Ajuntament de Cabrils l’adopció dels següents ACORDS:

PRIMER. Donar ple suport a la vaga de fam per la llengua catalana realitzada per l’associació de Jubilats per Mallorca que està duent a terme en Jaume Bonet Moll i en Tomeu Amengual al Casal Cultural de Can Alcover de Palma des del 1 de març de 2012.

SEGON. Instar al President del Govern Balear, José Ramón Bauzá Díaz, a retirar la modificació de la Llei de Funció Pública per vulnerar la Declaració Universal dels Drets Lingüístics i per atemptar contra els drets dels catalanoparlants reconeguts a l’Estatut d’Autonomia.



Informació al moment: https://www.facebook.com/vagadefam

Suport d'ERC-CxC-AM a “Diem No al tancament de les emissions per satèl.lit de Televisió de Catalunya”

TV3CAT, el canal internacional de Televisió de Catalunya, deixarà d'emetre a través del satèl·lit a partir del dia 1 de maig del 2012, segons ha anunciat la cadena en un comunicat. El canal TV3CAT es podrà seguir veient mitjançant internet i les plataformes de cable estatals que l'inclouen comercialment a Espanya, però això no serà així a França ni a Itàlia ni, per descomptat, més enllà.

Compartim les inquietuds de “ Els catalans al món” i volem denunciar aquest pas enrere per a la cultura i la llengua catalanes. Es tracta d'una decisió errònia i contrària a la nostra projecció exterior, i que ens tanca les portes a Europa, a més de privar els milers de catalans residents a l'exterior de poder participar en condicions de l'espai català de comunicació.

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya – Consens per Cabrils, Acord Municipal:

Manifestem el nostre desacord amb el tancament de TV3CAT via satèl·lit.
Ens sumem a la campanya “ diem no al tancament de TV3 via satèl·lit”.