diumenge, 1 d’abril del 2012

Precs i preguntes d'ERC-CxC-AM realitzades al govern municipal durant el Ple de març de 2012.

1. Quan estarà disponible La Fàbrica després de la reparació de l'estructura de la seva coberta? S'ha establert algun tipus de penalització a l'empresa adjudicatària davant de l'incompliment d'alguna de les condicions que li ha fet guanyar el concurs, per exemple el temps d'execució del projecte? Quin ús tindrà l'antic Altell i la Sala de Fusta?

El govern va respondre que La Fàbrica estarà disponible 50 dies després del 26/03, data que es van començar les obres. Alcaldia respon afirmativament a la nostra pregunta sobre les possibles penalitzacions si l'empresa constructora no acompleix amb els terminis, tot i que no disposa de la informació al ple i ens la facilitarà posteriorment, moment en que serà publicada a aquest blog. El govern no ha valorat la ubicació definitiva de l'Altell. La Sala de Fusta serà eliminada. Des de l'escala metàl·lica del pàrquing es farà l'accés de minusvàlids a La Fàbrica, la resta de l'espai estarà destinat a magatzem i despatxos pel regidor i els tècnics de l'ajuntament.

El grup municipal d'ERC-CxC-AM ens felicitem per la recuperació de La Fàbrica a finals del mes de maig d'enguany, tot i que es produirà gairebé un any després d'haver començat la legislatura i s'haurà perdut tot un curs d'activitats amb les molèsties que ha ocasionat a tothom, i el desplaçament o suspensió d'actes que tradicional s'havien realitzat a aquest espai.

2. En quin estat es troba l'elaboració de l'inventari de bens municipals de l'ajuntament? Com ha afectat això a l'activitat del museu?. Quan es preveu que es reprengui l'activitat del museu?

La Sra. Alcaldessa ens anuncia que al mes d'abril o maig es farà una exposició sobre ocells.

Dilluns o dimecres de la setmana vinent es realitzarà una reunió amb els tècnics i persones que estan realitzant l'inventari actualment. Ha quedat exclòs però el magatzem del museu a Cabrils II, donat que l'ajuntament desitja la col·laboració de la Diputació. Algunes de les peces del magatzem no es poden tocar pel seu delicat estat de conservació.

És ben sabut pels cabrilencs que el govern va condicionar les exposicions del Museu a l'inventari municipal. Com en molts dels temes que s'estan gestionant des de l'ajuntament, el retard en l'execució dels projectes afecta el funcionament dels nostres equipaments i l'activitat que en ells s'hi realitza.

3. El proper mes d'abril s'obren les inscripcions per l'Escola Bressol de Cabrils. El mes de gener la consellera d'Educació i el president de la Diputació de Barcelona van anunciar una reducció de les subvencions. Es mantindrà el preu de la matrícula i de les mensualitats que paguen els pares per portar els seus fills a l'escola bressol?

Segons el Sr. Oriol Gil, es modificaran les taxes, tot i que no està en disposició d'avançar la quantia. No es coneix quina serà l'aportació de la Generalitat per enguany. S'estudiarà el creixement vegetatiu al poble per saber quina previsió es pot fer de noves matrícules de lactants i adaptar tant el número de classes, les taxes de matrícula i mensuals de l'escola bressol per el nou curs. Abans de que finalitzi, s'anunciaran als pares però no estarà disponible per la propera jornada de portes obertes. Segons la Sra. Alcaldessa l'ajuntament no es pot fer càrrec de la disminució de subvencions pel pressupost d'enguany.

El grup municipal d'ERC-CxC-AM en la seva intervenció sobre pressupostos ja va anunciar aquesta possible situació, i va ser un dels molts motius pels quals vam votar-los en contra, per la seva falta de previsió pressupostària que a la vista dels resultats, tot apunta que provocarà un increment de la taxa que paguen els pares per portar els seus fills a l'escola bressol de Cabrils. Sorprén la poca resolució del govern de Cabrils, liderat pel mateix partit que governa la Generalitat en temes com l'escola bressol, el nou edifici i el poliesportiu, ambdós de l'IES Cabrils.

Fer política és prioritzar. En temps de crisis no només cal activar l'economia, cal prioritzar els temes socials, tots els temes que afecten al benestar de les famílies i les persones. Hem d'optimitzar els recursos, gestionar millor el be comú, preveure situacions com aquesta als pressupostos i no desprotegir o augmentar els costos sobre les famílies, que avui ja veuen com alguns dels seus membres o amics han perdut la feina, se'ls augmenten els impostos directes o indirectes i veuen disminuïts o congelats els seus ingressos.

4. Amb la reestructuració el mes de gener del personal de la regidoria de joventut, com s'ha vist afectada l'activitat i serveis que es proporcionen des de l'Altell? Quines són les prioritats de la regidoria davant la impossibilitat d'acomplir el Pla Local de Joventut de Cabrils que finalitza el 2013?

Segons el regidor Oriol Gil, l'activitat de la regidoria de joventut no s'ha vist afectada a l'Altell. S'han disminuït les hores d'oficina però es mantenen les d'atenció al públic. El portaveu d'ERC-CxC-AM discrepa que l'activitat no s'hagi pogut veure afectada ja que el número d'hores de treballadors ha disminuït i el Pla Local de Joventut de Cabrils està dimensionat per ser desenvolupat amb uns determinats recursos. Si no hi són, o s'ha hagut de disminuir l'activitat o s'han hagut de deixar de fer coses que el regidor de joventut no ha reconegut. Així mateix, comenta que alguns eixos de treball no s'han desenvolupat i si no hi ha els recursos potser no es podran portar a terme.

5. Després dels dos concursos per ocupar les places de peó de la brigada municipal i sargent? S'ha presentat algun recurs davant dels resultats dels concursos per part d'algun dels concursants? Quines han estat les causes de deixar deserta la plaça de sargent?

La Sra. Alcaldessa respon que la plaça de sargent ha quedat deserta perquè ningú ha aprovat, i pel que fa a la plaça de peó un dels concursants ha presentat al·legacions, la informació de la qual el govern ens farà arribar.

6. Després d'haver estudiat la proposta que els van fer arribar per replantar els arbres al camí de Can Tosca, han decidit què hi plantaran? I quan ho faran?

El Sr. Serrano respon que part dels terrenys davant de la urbanització Marina Verda al camí de can Tosca són privats. El govern “ni ho contempla (plantar nous arbres) ni tenim partida”.

El nostre grup recorda al govern que es va comprometre amb els veïns de Cabrils a restituir els arbres del camí de can Tosca a la vorera del davant d'on es trobaven els pollancres i no fer-ho s'ha d'entendre com un incompliment d'un compromís del govern.

7. El grup municipal d'ERC-CxC-AM va retirar al darrer ple ordinari una moció per declarar Cabrils municipi republicà. Posteriorment al ple, vam oferir la possibilitat de realitzar-la conjuntament amb una consulta sobre el POUM, per promoure la participació i consulta als cabrilencs i cabrilenques d'un pla que afecta a llarg termini a tot el poble. Què ha decidit el govern? Com pensa dur a terme la consulta?

El govern no contempla la possibilitat de realitzar una consulta popular malgrat el compromís adquirit pel consistori, així mateix no accepta la possibilitat que s'aprofiti la mateixa jornada de consulta per fer-ne una altra sobre el POUM. El govern respon que el procés del POUM és prou participatiu com per què calgui fer una consulta popular per a que els cabrilencs i cabrilenques decideixin si accepten o no el text definitiu del POUM. Segons la Sra. Alcaldessa, la Generalitat encara no ha regulat com es poden fer les consultes als ajuntaments.

El grup municipal d'ERC-CxC-AM lamenta que el govern i alguns grups de l'oposició no acceptin el pronunciament final dels veïns de Cabrils en un tema tant important com el POUM, el tema més transcendent pel futur de Cabrils, on es defineix el model de poble a llarg termini, més enllà dels canvis de govern.