diumenge, 15 d’abril del 2012

Comentaris posteriors a la sessió del ple urgent extraordinari del 12 d'abril de 2012

1.- Ratificar el caràcter urgent de la sessió

HEM VOTAT A FAVOR. El proper mes de maig, l'empresa que gestionarà el complex de la piscina vol obrir les seves portes. Juntament amb el butlletí municipal es distribuirà un full informatiu amb les tarifes per abonats. Tot i que els regidors vam ser informats de la convocatòria del ple menys de 30h abans de la seva celebració (el dia abans) hem considerat encertada la seva urgència. Haguéssim volgut però haver estat informats amb anterioritat per estudiar millor els expedients i no amb tanta precipitació com ja ens tenen acostumats. Bon exemple va ser el ple de pressupostos convocat el dia 23/12 i celebrat el 27/12, l'endemà de Sant Esteve.

2.- Moció per l’aprovació de la revisió de tarifes de la concessió i explotació del complex esportiu amb piscina coberta

HEM VOTAT A FAVOR. El sistema tarifari de l'empresa concessionària augmenta de dos euros l'abonament pel primer familiar, passant dels 40 a 42€, i en un euro tant pels segon familiar i successions com l'abonament per adults en horari de matí (entre les 7 i 15h). La resta d'abonaments es mantenen i es disminueixen notablement els associats als cursets de natació, en quantitats que van en reduccions de 150€ pels cursets trimestrals de dos dies/setmana per nadons als 15€ de reducció pels cursets trimestrals de dos dies/setmana per la gent gran.

L'autorització de la revisió de tarifes ve condicionada en què en cap cas s'acceptarà una revisió de l'aportació anivelladora de l'Ajuntament pel decrement/increment d'ingressos que impliqui l'aprovació d'aquest acord de revisió de tarifes. Recordem que si els beneficis de l'empresa concessionària són inferiors al 30%, la diferència serà aportada per l'Ajuntament, mentre que si el benefici és superior al 30%, aquest marge seran ingressos pel consistori.

3.- Moció per l’aprovació provisional del Reglament del servei públic del complex esportiu municipal amb piscina coberta

HEM VOTAT A FAVOR. Es tracta de les normes de funcionament intern, i els drets i deures dels clients.

4.- Moció per l’atorgament de llicència municipal per la instal·lació d’un mòdul prefabricat i declaració d’obra d’especial interès per l’IES Cabrils

HEM VOTAT A FAVOR. Com ja hem explicat anteriorment, el proper curs s'obrirà una nova línia d'ESO pels nens i nenes que vindran de l'escola del Mas Maria que necessitaran dues noves classes.

Li hem recordat al govern municipal i especialment a CiU i PP que ERC va entrar una modificació del pressupost del 2012 per a què s'executés l'acord de govern del 2010 que possibilitava l'inici de la construcció del nou edifici de l'IES Cabrils. El govern de la Generalitat de CiU va desestimar aquesta inversió, mentre que va afavorir les acordades amb el PP. Podeu llegir més informació a l'article sobre els pressupostos de la Generalitat del 19/02.

5.- Moció per l’aprovació inicial de l’expedient de modificació de pressupost número 1/2012

ENS HEM ABSTINGUT. El govern realitza una modificació del pressupost canviant un import d'una partida d'estudis tècnics d'urbanisme i l'assigna a esports per urbanitzar l'entorn del complex poliesportiu de l'IES Cabrils.

Preguntat el govern pel portaveu del grup municipal d'ERC-CxC-AM quins projectes deixaran de realitzar-se amb aquest canvi, l'alcaldessa ens ha comentat que no hi havia cap projecte definit i que probablement aquests diners no seran necessaris d'aquí a final d'any. El govern ha informat que existeix però un projecte per recuperar les pistes pàdel i tenis de la zona esportiva subvencionat íntegrament per la Diputació de Barcelona. Desconeixem l'impacte que podrà tenir pels clubs de Cabrils la seva entrada en funcionament. També hem estat informats que s'està realitzant l'estudi per tornar a obrir la sala del teatre de La Concòrdia, compromís que havia adquirit el govern al Consorci de la Sala Teatre d'octubre de l'any passat (fa mig any) i que reiteradament Esquerra ha reclamat al ple i que en la darrera pregunta a l'alcaldessa no ens va comprometre una data d'entrega.

Documentació del ple: http://goo.gl/2ClEN