dijous, 20 de setembre del 2012

El contrapunt al butlletí municipal de l'ajuntament de Cabrils

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya - Consens x Cabrils - AM analitza al número 6 del Pelut, el butlletí municipal d'estiu de 2012 editat per l'Ajuntament de Cabrils. Més enllà de fer una crítica, desgrana i complementa la informació parcial oferida pel govern del consistori. Tres pàgines que podeu descarregar-vos i que podreu llegir en cinc minut al link http://goo.gl/0wm4Q

Feu els vostres comentaris aquí o al Facebook, al grup "Esquerra Cabrils"

El nostre problema no és d'excés de despesa sinó de manca d'ingressos

Intervenció d'Oriol Junqueras al Tecnocampus de Mataró
 Ahir dimarts al vespre va tenir lloc la Conferència d'Oriol Junqueras, President d'Esquerra Republicana de Catalunya, “Els efectes de l'espoli fiscal i social en la ciutadania; propostes per sortir de la crisi econòmica”. L'auditori del Tecnocampus Mataró-Maresme es va omplir amb unes 250 persones que van escoltar amb interès les explicacions, rigoroses però també amb un toc d'humor, del President d'ERC.

 L'acte va començar a tres quarts de nou amb la presentació del mateix per part de Francesc Teixidó, cap de llista d'ERC a Mataró a les darreres eleccions municipals, i Carles Roy, empresari impulsor de “Catalunya diu prou”. 

Un auditori atent escoltà les explicacions d'Oriol Junqueras qui exposà que tenim motius per preocupar-nos, però també per a l'esperança. L'economia espanyola està molt malament, i la situació actual fa pensar que no se'n sortirà. Espanya te l'índex de misèria (atur més dèficit públic) més alt d'Europa. "El proper octubre l'Estat espanyol haurà de refinançar 27 mil milions d'euros i no se'n sortirà." 

Junqueras va parlar de l'economia Alemanya com a model a seguir, i la va comparar amb la Grega, que és tot el contrari. Catalunya és el país més auster del món, "en els darrers 5 anys Catalunya ha tingut 8.000 milions de superàvit a la Seguretat Social. Tot i això, Espanya ha tingut dèficit" exposà Junqueras. 

“El nostre problema no és d'excés de despesa sinó de manca d'ingressos” afirma Junqueras. La nostra feblesa és el sector públic, el 50% dels nostres impostos marxen de casa nostra, tenim un dels IRPF més elevats, l'IVA és un dels més elevats d'Europa i a sobre tenim manca d'ingressos. Tot i així hi ha algun signe positiu, i posa com a exemple que les exportacions han pujat. 

El president d'ERC va afirmar que “tenim la sensació d'estar molt a prop de la independència, estem il·lusionats”, però si volem guanyar, la nostra actitud ha de ser buscant arguments per calmar la por, l'incertesa i el neguit. “La Unió Europea està obligada a vetllar pels drets dels europeus, i nosaltres ho som” recordà Junqueras, i en aquest sentit va afirmar que “Catalunya necessita un mandat democràtic”, “l'Estat Espanyol no te capacitat per negociar, està molt endeutat, i no pot fer amenaces”. Sabem que la negociació serà dura, però tenim gent preparada. 

Oriol Junqueras va convèncer l'auditori respecte les nostres opcions de sortir-nos-en, deixant clar que "un consens sobrat sobre la independència donaria molta confiança externa".