divendres, 12 d’octubre del 2012

Dissabte 13 al migdia, III Botifarrada Contra la Hispanidad a Cabrils, amb l'Alfred Bosch!

Dissabte dia 13 d'octubre a partir de les 13:30h s'organitza la III Botifarrada popular contra la Hispanidad a Cabrils, a la plaça del Mil·lenari.

Enguany hi participarà l'Alfred Bosch, portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats.

Tiquet: adults 7€, nens 5€, inclou: amanida, botifarra amb seques, pa amb tomàquet, postres i beguda.

Aquest dissabte que ve la Botifarrada serà un clam per dir ben clar que nosaltres no tenim res a celebrar el dia 12 d'octubre, que no ens sentim part de la festa de la hispanidad, ni pel seu significat (celebra l'inici del genocidi indígena d'Amèrica), ni per com l'utilitza l'estat espanyol (reafirmació del sentiment nacional espanyol a base de desfilades militars). Nosaltres volem construir la República Catalana de la llibertat, el benestar i les oportunitats, i la volem construir entre tots. Vine i participa!

També hi participarà la Lola Martínez, candidata de les JERC Maresme i Barcelonès Nord a les eleccions al Parlament de Catalunya. L'acte s'emmarca dins de les XII Jornades contra la Hispanidad que celebren les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord arreu del territori. El 12 d'octubre, res a celebrar!

dijous, 11 d’octubre del 2012

#11s2012 gir copernicà a la política catalana

Mar d'Estels l'11de Setembre de 2012 (fotografia de vdorse)
El proper 25-N es celebraran eleccions al Parlament de Catalunya. Estem davant d'unes eleccions cabdals en la nostra història. Fa més de 80 anys que la gent d'ERC estem lluitant per la llibertat del nostre poble. Ara, tenim una gran oportunitat per a avançar cap a l'estat propi, cap a la independència. Una gran oportunitat per a exercir el dret a decidir. Una gran oportunitat per a millorar i garantir el futur dels nostres fills, pares i amics, amb l'objectiu d'assolir una societat més justa i més pròspera per a tots els ciutadans de Catalunya, un futur col·lectiu millor. Per tot això, hem d'estar més units que mai per aconseguir plenament les nostres aspiracions nacionals entre les nacions de la UE i de tot el món.

La gran marxa cap a la independència del passat 11-S ha fet fer a la política catalana un gir copernicà. ERC ha treballat durant anys per posar a l'agenda política l'independentisme, impulsant iniciatives, a nivell nacional i a Cabrils, que ajudessin a fer créixer la base social independentista al país. I així és com ERC ha engegat la darrera campanya “Prou espoli, ara República Catalana”, que va arribar a Cabrils el 9-S amb la repartida d'estelades davant La Fàbrica, i el 13-O a la botifarrada contra la hispanitat de les JERC.

ERC-CxC ha entrat més d'una dotzena d'iniciatives, que ens han dut a incorporar Cabrils a l'AMI(l'Associació de Municipis per la Independència) o a donar suport a iniciatives de l'ANC (l'Assemblea Nacional Catalana), la CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana) o Som Escola. Al ple de novembre, ERC proposarà la declaració de Cabrils com a “territori català i lliure”. ERC és i vol continuar sent la garantia per a assolir l'estat propi, empenyent el govern cap a la independència. Per tot això, esperem de tots vosaltres que en tot moment ens feu confiança.

Article de l'Òscar Martín, president de la SL d'ERC-Cabrils. Apareixerà publicat al Butlletí Informatiu Municipal de l'ajuntament de Cabrils a finals d'octubre o començament de novembre de 2012. 

dimarts, 9 d’octubre del 2012

Esquerra proposa debatre al proper ple la declaració de Cabrils com a "territori català lliure i sobirà"

escut de la Generalitat a la façana del Parlament
Esquerra ha ofert avui a tots els grups municipals del consistori afegir-se a aquesta moció i presentar-la al ple conjuntament. Algunes entitats de Cabrils han manifestat la seva voluntat de donar-hi suport i que sigui recollit a l'acta del ple. El text presentat segueix de la següent manera.

Xavier Viudez i Cardona, actuant en qualitat de portaveu del Grup Municipal Esquerra Republicana de Catalunya – Consens per Cabrils – AM presentant per tal que sigui debatuda i votada en el decurs de la propera sessió plenària ordinària prevista pel mes de novembre del 2012 la següent:

MOCIÓ PER LA CREACIÓ D’UN ESTAT PROPI PER CATALUNYA

En la consulta popular celebrada a la ciutat de Cabrils el dia 13 de desembre de l’any 2009, una part important de cabrilencs i cabrilenques van expressar de manera sobirana i compromesa el seu desig de viure en un país lliure i independent segons es desprèn dels següents resultats: Cens de potencials votants : 5.236. Vots emesos 1.084 (20’7%), SI: 1.015 (93’63%), NO: 49 (4’52%), BLANCS: 13 (1’20%), NULS 14 (0’65%).

Aquests resultats, animen a la subscripció de la present moció i a declarar la vila de Cabrils com a territori català lliure, a l’espera de que el Parlament de Catalunya, de manera sobirana estableixi la legislació d’un futur estat català lliure, independent, democràtic i social.

Mentrestant, i de manera provisional, resta vigent la legislació de l’Estat Espanyol i tota aquella d’àmbit internacional que empara i protegeix el drets socials i els drets dels pobles a decidir el seu propi futur.

Els acords proposats estan determinats per la progressiva gravetat de la situació econòmica i conseqüent deriva d’exclusió social que suporten molts i moltes dels veïns i veïnes de Cabrils, i per extensió de tot el poble de Catalunya com a conseqüència de les polítiques aplicades per l’Estat Espanyol. Avui l’atur afecta a més de 821.000 persones (INE 2on Ter.), el 20% es troba al llindar de la pobresa, el 40% d’activitats econòmiques estan en greu perill de desaparició i l’espoli fiscal suposa, a hores d’ara, uns 16.409 milions d’euros per Catalunya i 2.251 euros per cada cabrilenc i cabrilenca anualment. És, doncs, davant d’aquest context crític que viu el país que cal actuar amb fermesa i en defensa dels interessos col·lectius i del bé comú, generant un clima de confiança i esperança pel poble català.

L’Estat Espanyol ha demostrat la seva incapacitat per a administrar els recursos públics de forma eficient i per a garantir un funcionament ordenat de les seves institucions financeres supervisores, amb el Banco de España en primer lloc. És un Estat que camina cap a la fallida econòmica i està immers en una progressiva desacreditació internacional. Al mateix temps, ha incomplert de forma reiterada les seves obligacions econòmiques amb el govern de la Generalitat de Catalunya, amb l'empara del Tribunal Constitucional i contravenint les decisions del catalans i catalanes en referèndum, causant així uns greus prejudicis al poble de Catalunya, fet que genera una important distorsió en la seva imatge internacional. Aquesta conducta de deslleialtat institucional ha agreujat els desequilibris creats pel dèficit fiscal insostenible que pateix la Nació Catalana i que desvia cap a Espanya uns recursos imprescindibles per al bon funcionament dels serveis de la Generalitat i dels Ajuntaments. A més, ara s’anuncia des del Govern Espanyol, que es promouran gran canvis legals que atemptarien, si es donen, contra l’autonomia local i, fins i tot, contra la pròpia existència del món municipal català i dels serveis que aquests presta al conjunt de la ciutadania.

Sentències restrictives d’estatuts referendats, reformes educatives que posen en qüestió la unitat de la llengua catalana, decisions legals davant de certs actors que impunement mantenen els seus privilegis, polítiques econòmiques allunyades del teixit productiu català, dificultats permanents perquè els catalans i catalanes puguin mostrar-se al món segons la seva identitat, dèficit crònic de finançament i gestió d’infraestructures, amenaces permanents de sancions i restriccions per part de l’Estat Espanyol en relació a l’estatus administratiu i competencial de Catalunya etc. fan que el poble català se senti ferit en la seva dignitat i vulgui emprendre decidit el camí cap a la seva emancipació nacional.

Catalunya ha de preservar com a poble els seus trets nacionals, la seva llengua, la seva cultura, el seu territori físic i tot el llegat de la seva història per fer front a les dificultats dels present i afrontar el futur amb esperança.

Per tots aquests motius, i principalment per preservar els benestar dels cabrilencs i cabrilenques, i per tal d’impedir que l’agreujament d’aquesta situació de crisis derivi en greus problemes de cohesió social, de degradació de les activitats empresarials i en més increments de l’atur i la pobresa de les classes treballadores, que aquest Ajuntament reunit en sessió plenària el dia 29 de novembre de 2012 es manifesta i ACORDA el següent:

PRIMER. Declarar moralment Cabrils territori català lliure i sobirà.

SEGON. Instar el President de la Generalitat i el Parlament de Catalunya que iniciïn en el termini més breu possible, i en tot cas abans del dia 11 de setembre del 2014, el procés de declaració de sobirania nacional catalana i convoquin, els referèndums i comicis necessaris per preparar de manera convenient la transició cap al nou estat català independent del Regne d'Espanya, dins de la Unió Europea.

TERCER. Instar el Parlament de Catalunya que prengui les mesures pertinents per tal de:

- Declarar l’oficialitat de les banderes locals, comarcals, la catalana tradicional quadribarrada i les estelades, fins la seva regulació definitiva en el marc de la nova constitució catalana.
- Que quedin sense aplicació totes les lleis i reglaments, sentències judicials i resolucions que limitin l’ús de la llengua catalana en qualsevol àmbit de la vida pública o acadèmica catalana.
- Que els cossos policials i militars espanyols estiguin supeditats al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya durant aquest període transitori fins a la proclamació de l'Estat Català independent.
- Que demani l’empara i la mediació de les institucions internacionals i de la Unió Europea, per tal de garantir un correcte procés de transferència democràtica cap al nou estatus jurídic.
QUART. Sotmetre a consideració del Govern de Catalunya la necessitat d’emprendre accions immediates com, entre d’altres, les següents: la creació i transferència dels corresponents registres civils, mercantils i de la propietat; la creació d’una hisenda pròpia i d’un banc nacional des del qual es gestionin el règim fiscal i el finançament dels serveis i institucions públics, la constitució immediata d’una administració fiscal i de justícia de Catalunya, l’anunci i divulgació a tota la comunitat internacional de l’inici del procés d’independència de Catalunya i l’obertura de negociacions amb el Govern Espanyol per a la bona resolució de la fase de transició cap al nou estat català. Instar també el Govern de Catalunya que en tot aquest procés tingui una especial cura en que els drets de ciutadania i les prestacions socials quedin garantits pel conjunt de la població catalana, fent polítiques actives en favor d’evitar processos d’exclusió i discriminació de qualsevol tipus, afavorint la plena inclusió, cohesió i justicia socials. Per altra banda, reclamem al Govern que assumeixi la plena competència sobre la regulació dels dies festius laborals, pel que fa al territori català.

CINQUÈ. Manifestar el ple suport de l’Ajuntament de Cabrils a totes aquelles organitzacions cíviques, culturals i administratives que treballen en favor dels drets nacionals de Catalunya i de la seva emancipació com a país. Mostrar a través de l’Associació de Municipis per la Independència i conjuntament amb ella el nostre suport a l’estratègia i accions de l’Assemblea Nacional Catalana a favor de les llibertats nacionals.

SISÈ. Instar el Parlament de Catalunya a estendre i difondre aquesta moció a la resta de territoris integrants de la Nació Catalana a fi de preservar-ne la seva unitat i identitat com a poble. En aquest sentit, reclamem un compromís de treball per tal que la independència del que avui és la Comunitat Autònoma de Catalunya no signifiqui, en cap cas, la renúncia de la nació sencera, sinó que el nou Estat Català tindrà entre els seus objectius assolir la reunificació política dels Països Catalans si els ciutadans dels seus territoris així ho desitgen en l'exercici de la seva sobirania nacional.

SETÈ. Des de la vila de Cabrils, apel·lem a l’esperit cívic de tot Europa i en especial a l’Estat Espanyol, per tal que s’imposi una resolució democràtica dels conflictes i s’avanci en els ideals de la pau, el treball i la llibertat, l’amistat i la germanor entre els pobles del món.

VUITÈ. Notificar-ho a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, a la Presidència del Parlament de Catalunya, a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, als grups parlamentaris del Congreso de los Diputados, al Parlament Europeu, a l’Associació de Municipis per la Independència, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i a la Federació de Municipis de Catalunya.