dissabte, 16 de febrer del 2013

Pere Aragonès explica la Transició Nacional a la Biblioteca de Cabrils

cartell de l'acte
Divendres 15 de febrer a les 20:30h va tenir lloc la darrera xerrada de Pere Aragonès a Cabrils sobre “La Transició Nacional”. Pere Aragonès, diputat al Parlament de Catalunya des del 2006 va participar en els grups de treball per la redacció del Pacte per la Llibertat, l'acord d'estabilitat parlamentària de la X legislatura signat per Oriol Junqueras i Artur Mas. ERC-Catalunya Sí, i CiU establien un full de ruta parlamentari per a preparar la Generalitat de Catalunya en el procés de Transició Nacional.

En aquest procés es defineixen els òrgans i instruments per garantir-la i un conjunt d'eixos de treball per:

  1. Abordar la recuperació econòmica,
  2. Garantir i enfortir la cohesió socials i els serveis públics,
  3. Impulsar un conjunt de lleis per transformar l'administració pública i aprofondir en la qualitat democràtica del país,
  4. Impulsar mesures per la sostenibilitat i finalment
  5. Impulsar i desplegar globalment la identitat, llengua i cultura catalanes.

El Pacte per la Llibertat establia també que el Parlament aprovés la Declaració de Sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya en la primera sessió d'aquesta legislatura, declaració que finalment es va aprovar amb els vots favorables dels diputats d'ERC-Catalunya Sí, CiU, ICV-EiA i un diputat de les CUP.

ERC-Catalunya Sí proposà un conjunt de mesures per reduir l'impacte de les retallades que el govern de l'estat, del PP, obligarà a aplicar al govern de la Generalitat per acomplir el límit de dèficit pressupostari. Aquestes mesures volen augmentar els ingressos de la Generalitat de Catalunya recuperant l'impost de successions per les rendes més altes o impulsant impostos als bancs que permetin mantenir els serveis que ofereix l'administració catalana als ciutadans i ciutadanes d'aquest país.

Tot això i més ens va ser explicat, així com algunes novetats que es produiran les properes setmanes a l'administració i al govern. 

Pere Aragonès i Xavier Viudez en un moment de l'acte