diumenge, 2 de juny del 2013

Precs i preguntes d'ERC-CxC-AM al govern municipal durant el Ple Ordinari de gener 2013

Precs:

El portaveu del grup municipal d'ERC-CxC-AM demanà a alcaldia que no fos necessari entrar una altra instància un cop convocat el ple per a que li fos entregada còpia dels expedients un cop ja s'havien sol·licitat prèviament per a la comissió informativa. 

Preguntes:

El ple de l'ajuntament de Cabrils, va aprovar una moció d'ERC que instava al govern municipal a fer els pagaments dels tributs que fins ara s'han dipositat a l'Agència Tributària de l'Estat a través de l'Agència Tributària Catalana. Alguns municipis del nostre voltant, per exemple Alella, ja han començat a fer-ho. Quan té previst el govern de Cabrils d'executar allò que el ple va votar?

Segons alcaldia, s'està consultant a l'AMC, l'Associació de Municipis de Catalunya si aquesta mesura es pot realitzar. Estan a l'espera d'una resposta que segons el govern caldrà consensuar al ple. ERC-CxC-AM entén que no cal tornar a passar per ple una decisió ja presa i aprovada. El govern de Cabrils ha d'acomplir el que es va acordar o donar explicacions de les seves decisions.

Text de la primera proposta de moció. ERC - CxC - AM presenta una moció en suport al moviment "Diem prou" que aposta per pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. La versió aprovada al ple va haver de ser transaccionada amb el grup municipal de CiU per a poder ser aprovada. Properament us adjuntarem el text definitiu.

Durant el ple de pressupostos del mes del 27 de desembre de 2012, el grup municipal d'ERC-CxC-AM va preguntar al govern sobre la partida de telèfon que es veia reduïda en un 30%, una quantitat gens menspreable. El nostre grup municipal no va ser respòs en aquell moment i se li va respondre que se li respondria per escrit. Això es produí fa un mes aproximadament tot i que no de forma satisfactòria, donat que no es donava resposta a les mesures concretes que el govern volia aplicar per a reduir aquesta xifra. Ha estat després de la insistència que alcaldia ens ha comunicat que aquesta mesura es vol encabir en un conjunt de reduccions pressupostàries de les quals fins ara no ens n'havien fet partícips.

La Sra. Morales considerà que en presència seva, el cap de serveis econòmics ens havia respòs, al que el portaveu del grup va respondre que havia rebut una resposta per escrit no satisfactòria. Alcaldia va informar aleshores que s'està estudiant la possibilitat de reduir aquesta factura mitjançant la contractació d'un nou operador que ajusti més els preus. Ens sorprèn, però esperarem al mes de desembre per tornar a preguntar com està l'execució d'aquesta partida si abans alcaldia no ens n'ha informat prèviament.

A la Junta de Govern del dia 02/04, s'aprovava la concessió d'ampliació de la llicència ambiental per l'activitat de terrassa d'un conegut restaurant-bar de la nostra localitat del qual no hi ha hagut cap queixa que ens hagi arribat. Ens ha sorprès però que s'atorga l'ampliació de llicència a l'acompliment de la Llei 16/2002, de 28 de juny, de protecció de la contaminació acústica. Ha estat aquest el punt que ens ha portat a realitzar dues preguntes. Si tots els locals tenen les llicències en regla per l'activitat que realitzen, i si l'ajuntament disposa de les eines necessàries per realitzar sonometries quan els veïns ho requereixin.

A aquestes preguntes el govern respon que sí, que tots els locals tenen les llicències en regla i que l'ajuntament té un sonòmetre cedit per la Diputació de Barcelona que de moment no funciona. No està certificat i no hi ha personal format a la policia per la seva utilització. Estan a l'espera de realitzar un curs per a disposar dels coneixements necessaris per a realitzar-les. El govern però no ens comunica però quan es donaran aquestes circumstàncies. Els recordem que una denúncia sense una prova pericial d'aquestes característiques des del lloc on es fa la denúncia, interior o exterior de l'habitatge, no té cap tipus de validesa, ja que no és una dada objectiva de soroll (mesura per sobre d'un determinat llindar de dBs). Aquesta informació seria senzillament, una percepció subjectiva d'aquell que afirma que és un soroll alt, intermitent o continuat.

ERC-CxC-AM entén que els locals de Cabrils poden disposar de música ambiental amb uns nivells de volum relativament alts fins a determinades hores. És una oferta lúdica de la que tots podem i volem gaudir, però hem d'entendre també que cal respectar el son dels veïns, alguns dels quals poden intentar dormir a les nits amb les finestres obertes.