dijous, 3 d’octubre del 2013

Precs i preguntes d'ERC-CxC-AM al govern municipal durant el Ple Ordinari de setembre 2013

PREGUNTES SOBRE LES JUNTES DE GOVERN
Junta de govern 15/13 del 23 de juliol, punt 04 referent a l'atorgament d'una subvenció de la regidoria de turisme a la Penya Barcelonista de Cabrils. Voldríem conèixer quina ha estat la seva justificació per fer-ho a través de Turisme. Segons la Sra. Torres, en la memòria justificativa la Penya va exposar que en les seves sortides a altres localitats, en trobades amb altres penyes, donen a conèixer Cabrils. Així mateix, el seu escut porta el nom de Cabrils. A la nostra pregunta si s'ha plantejat la inclosió de la Penya en l'atorgament de subvencions d'alguna altra regidoria ens respon que no. Ho justifica dient que la Penya properament organitzarà una trobada de motos clàssiques a Cabrils i aquesta ja és raó suficient per a justificar la subvenció.

Junta de govern 16/13 del 20 d'agost. Es denega la subvenció a la Coral Sta. Helena per no presentar la documentació sol·licitada en temps i forma. En el darrer ple, la Sra. Tamboleo ens explicava que la seva regidoria feia un seguiment i oferia la possibilitat d'ajut a les associacions esportives previ a la finalització del període de presentació de les subvencions. El portaveu d'ERC – CxC – AM, el Sr. Viudez preguntà si s'havia seguit el mateix procediment per aquesta entitat. A la resposta de la Sra. Morales se'n dedueix que no. Segons va manifestar, la Coral Sta. Helena va presentar la subvenció posteriorment a la finalització del període marcat, “superat amb escreix” raó per la qual s'ha denegat per no crear greuges comparatius amb altres entitats.

A la mateixa junta de govern apareix el concurs per la contractació d'una empresa que realitzi les tasques de neteja dels edificis municipals. L'empresa que tenia actualment el contracte l'ha perdut, i serà una altra la que se'n farà càrrec. Quan entra en vigència el contracte? El contracte recull la possibilitat de subrogació dels contractes de les treballadores per a que puguin continuar realitzant les tasques de neteja? Segons la Sra. Morales, el contracte entra en vigència l'1 d'octubre i efectivament el contracte recull aquesta clàusula.

Junta de govern 17/13 del 06 de setembre en els punts 6 i 7 es comenten les factures de l'empresa Talenta Line S.L., empresa que ofereix el servei gravació dels actes i plens per televisió a Cabrils. Fa uns mesos va haver un concurs per l'adjudicció que va quedar desert. En quina situació es troba aquest afer i quin és l'estat contractual de l'empresa actualment adjudicada? Quan està previst realitzar un nou concurs? Segons la Sra. Morales, de moment s'ha prorrogat el contracte a l'espera d'obrir un negociat donat que el concurs va quedar desert. Les empreses que es van presentar no van presentar tota la documentació necessària i va fer desestimar-les aleshores. En un parell de mesos es realitzarà la convocatòria del nou concurs, abans de concloure l'any.

PRECS I PREGUNTES:
En el darrer butlletí, se'ns ha presentat Cabrils com a ciutat sostenible. Voldríem saber quines mesures es van prendre per al reciclatge d'escombraries a la Mostra Gastronòmica del darrer mes d'agost. Segons la Sra. Morales s'han pres les mateixes mesures de sempre i al recinte hi havia papereres per poder reciclar. El Sr. Viudez manifesta que no les va veure (de fet, va poder apreciar que algunes treballadores de la neteja abocaven la brossa al mateix lloc quan retiraven les safates) i sol·licita a l'equip de govern que per la propera mostra ho indiquin més clarament si la brossa es podia separar.