diumenge, 1 de desembre del 2013

Precs i preguntes d'ERC-CxC-AM al govern municipal durant el Ple Ordinari de novembre 2013


L'any 2012, l'ajuntament de Cabrils per decisió del Ple va associar-se a l'AMI, a l'Associació de Municipis per la Independència. L'Ajuntament de Cabrils està al corrent del pagament de la quota d'associació com ho està de la Federació de Municipis o l'Associació de Municipis de Catalunya? En cas que no ho estigui, per quina raó?

La Sra. alcaldessa diu que no recorda si Cabrils s'hi ha associat (malgrat ser un acord de ple), tot i que creu que no ho ha fet i desconeix per quina raó no s'ha fet.
Lamentem profundament la resposta. Confiem que tant PP com VIC no posessin cap condició de governabilitat per a alentir aquest procés d'associació. En el seu dia, el govern de Cabrils ens va comunicar verbalment que no havíen assistit a la constitució de l'associació per problemes d'agenda. Posteriorment es van donar llargues a l'ANC de Cabrils per a col·locar cartells a les entrades del municipi sobre l'adhesió de Cabrils a aquesta associació per motius pressupostaris. Esperem les explicacions d'alcaldia. Confiem que ens les faciliti per escrit.

Hagués volgut fer una sèrie de preguntes referents als horaris de les activitats al Poliesportiu de l'IES Cabrils, de les activitats a la Sala de La Concòrdia i el Centre Cívic La Fàbrica però no m'han estat encara entregats malgrat que els vaig demanar fa 9 dies (el dia 28/10). El ROM estableix que la informació als regidors s'hauria d'entregar amb un màxim de 4 dies. Ens sorprén donat que les regidories responsables d'aquests equipaments bé deuen saber què s'hi fa.

El govern ens ha respòs que disposa de la informació dels quadres d'hores però que els gestionen diferents regidories, i per tant diferents tècnics. Fins que no s'hagi pogut recopilar la informació, no ens serà facilitat.

El mateix ha passat amb la nostra petició dels quadres d'hores de l'empresa de neteja. Encara no ha ens ha estat entregada. Com per molts de vostès és sabut, fa un parell de mesos l'ajuntament va canviar l'empresa que realitza la neteja dels equipaments municipals, les escoles, l'institut i el CAP. Tant des dels centres educatius com d'altres equipaments hi ha queixes del poc temps que es dedica a la seva neteja. Coneixem per altra banda la bona disposició de l'empresa concessionaria de corregir aquestes disfuncionalitats. Quina previsió té el govern per a corregir-les? Hi haurà algun tipus de compensació per part de l'ajuntament cap a l'empresa concessionària per la introducció d'aquests canvis?

El govern comenta que una tècnica municipal està gestionant les disfuncionalitats detectades. No coneixen de moment quines són totes les mancances, quines modificacions cal fer, i si hi haurà algun tipus de compensació a l'empresa que realitza el servei de neteja, tot i que no estan previstes. Segons la Sra. alcaldessa, algunes de les deficiències ja estan intentant corregir-se. Els quadres d'hores que vam demanar se'ns facilitaran quan estiguin completats.

Radio Cabrils va començar com la compra de dues hores de les tardes del divendres de l'espai radiofònic de VdD. Inicialment el programa Cabrilsfòrnia volia ser un espai de notícies, entrevistes d'associacions, grups municipals, persones de Cabrils, a banda del contingut musical i la participació dels oients. Voldríem que el regidor de comunicació ens expliqués quins canvis s'han introduït al llarg del temps que han minorat o fet desaparèixer alguns d'aquests espais, i el per què a la web del programa només hi trobem mitja dotzena de programes del 2012 com a programes més recents.

Segons el regidor de comunicació, s'ha minorat el servei ja que el actualment només encarrega del programa una persona. Han comprovat per altra banda que el programa el segueix principalment gent jove. S'ha tendit cap a un programa de radio-fórmula musical on s'explica l'agenda de tots els actes del cap de setmana de Cabrils i voltants, una mica de crítica de cinema de les darreres novetats. La majoria de trucades provenen de l'Altell i d'entitats de joves de Cabrils. S'han deixat de fer entrevistes a associacions, entitats, grups municipals i veïns de Cabrils. S'han substituït per entrevistes a músics i grups musicals de Cabrils, així com a joves "amb algun tipus de rellevància".

Quan té previst el govern de Cabrils tornar a licitar el servei de televisió? Preveu el govern tornar a negociar amb el Consorci Digital del Maresme la seva entrada i la millora de la qualitat dels serveis que abans s'oferien?

El govern ens comenta que s'ha d'iniciar properament el procés de licitació del servei per abans de finalitzar l'any. El senyor regidor afegeix que ell personalment no tornaria a entrar al Consorci Digital del Maresme (m1tv) ja que els serveis que oferien eren molt inferiors que els oferts per Maresme TV havent de pagar el doble per ells. Hem insistit en la necessitat de negociar amb el Consorci, al que s'ha replicat per part d'alcaldia que aquest no oferiria per exemple els plens del municipi ja que això els obligaria a fer-ho per la resta de municipis associats de la comarca.

La regidoria de comunicació ens ven a bombo i plateret periòdicament els èxits de l'App Cabrils Ara a través del butlletí municipal. No es correspon amb la realitat.Rarament a aquest regidor li ha funcionat del tot. A vegades no es descarregava, altres no podia enviar fotos per a informar del mal estat de la via pública o del mobiliari urbà. Quan té previst el senyor regidor que funcioni plenament?

L'aplicació començarà a funcionar correctament el dia 30.

Al 2013 no es va realitzar la Festa de l'Esport que organitzava l'Associació Camp a Través. Quines han estat les raons per les quals no es va realitzar i preveu el govern tornar-la a fer després de l'èxit de participació dels més joves del poble en les seves dues primeres edicions?

No ens sap respondre la senyora alcaldessa.

Ens podrien fer una relació de les mancances o malfuncionaments detectats al Poliesportiu de l'IES Cabrils? Han estudiat com poden resoldre la baixada a la pista des de les grades sense haver de passar pels vestidors? Ja hi ha hagut alguna queixa pels cossos arbitrals referents a aquest tema.

Esquerra ha tingut coneixement que en alguna ocasió el cos arbitral s'ha queixat i fins i tot negat a passar pels vestuaris dels equips per a anar fins a la pista. El govern ha tret ferro al tema, i no li ha donat cap tipus d'importància, referint-se a que "serà un problema de l'àrbitre. Per allí s'ha de passar i ja està". La sala de màquines de l'ascensor s'inunda a causa de com aquestes s'ecolen entre els patis de L'Olivera. Es vol corregir els canvis de pendent entre el pati d'adalt i abaix per a que l'aigua vagi en direcció oposada. El cost serà suportat per l'Ajuntament ja que no estava pressupostat en el projecte. També hi havia problemes de construcció que ja ha estat solventat per l'empresa de l'ascensor a càrrec de la garantia. A la pista un forat i petites coses que s'han pràcticament arreglat.

A inici de setembre va concloure el període de presentació d'al·legacions a l'aprovació incial del POUM. Quantes al·legacions s'han presentat? Quan preveu el govern acabar de respodre les al·legacions i comunicar-les a qui les va realitzar.

Segons la Sra. alcaldessa, gaire bé totes les al·legacions ja han estat respostes. No així comunicades. Hi ha hagut una mica més de 200 al·legacions tot i que només hi havia unes 50 diferents. La resta eren repetides. Algunes de les al·legacions han estat estimades i el govern modificarà el POUM. Posteriorment caldrà fer una nova aprovació inicial per Ple.