dijous, 19 de desembre del 2013

Nou article del butlletí municipal. Cabrils, i un nou país

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals,
la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell,
i el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal
Us avancem el proper article que apareixerà al butlletí municipal de Cabrils i que va ser entrat al registre de l'ajuntament el divendres 13 de desembre.

Cabrils, i un nou país

Som a l'inici del camí. Ja s'ha fixat la pregunta i la data per a la consulta a la ciutadania d'aquest país sobre el nostre futur col·lectiu. Serà el 19N2014. Ara ve el més difícil, exercir el nostre dret a vot. A ERC tenim una posició clara, votar “Si, Si”, la mateixa que les entitats que han impulsat com a societat civil aquest procés, l'ANC i Òmnium Cultural, ambdues amb implantació també a Cabrils. L'Associació de Municipis per la Independència, neix com a entitat municipalista també per a donar-hi suport. ERC-CxC-AM va promoure’n la nostra associació. El ple hi va votar a favor el 2011 però, inexplicablement, encara el govern no ens hi ha associat. Resta molta feina per fer, i vostès també poden ajudar-nos a convèncer amb fets i dades aquells que encara no ho estan (més info. a Twitter: hashtag #elClauer).

Al darrer ple, el de pressupostos, ERC-CxC-AM ha votat en CONTRA de la proposta del govern de CiU, PP i la regidora no adscrita. En contra d'uns pressupostos sense política definida, sense un full de ruta i amb prioritats inexistents: sense propostes per a la promoció dels serveis socials; amb falta d'impuls de polítiques de promoció econòmica eficients; sense un projecte renovat de polítiques de joventut; augmentant el pressupost de mobilitat amb serveis ineficient; o sense corregir la nefasta política de comunicació institucional. Tot plegat transmet desil·lusió.

El pressupost consolida augments de taxes, introduïts enguany i l'any passat, en els que ERC-CxC-AM s'hi ha mostrat en contra. Els guals en són un exemple.

ERC-CxC-AM ha presentat al ple de pressupostos propostes concretes, i polítiques alternatives durant aquesta legislatura, que de ben segur garantirien una feina més ben feta. Podeu llegir-les a http://esquerracabrilsescolta.blogspot.com Grup Facebook: Esquerra Cabrils, Twiter: @ERCCabrils