diumenge, 30 de març del 2014

Comentaris posteriors a la sessió del ple ordinari del 27 de març de 2014

Montcabrer
Dijous dia 27 de març de 2014, a les 20:30h, al saló de plens de l'ajuntament de Cabrils, es realitzà la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament amb el següent:

ORDRE DEL DIA

1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió plenària ordinària de data 30 de gener de 2014 i l’acta de la sessió extraordinària i urgent de data 24 de febrer de 2014.

El grup d'ERC-CxC-AM S'HA ABSTINGUT.

I. Part resolutiva de la sessió

2.- Dictamen que proposa l’aprovació definitiva del conveni urbanístic promogut entre l’Ajuntament de Cabrils i els promotors senyors Badia 

Per coherència amb el que vam votar el grup municipal d'ERC-CxC-AM anteriorment, hauríem de votar a favor d'aquesta proposta, però ENS HEM ABSTINGUT. Ens expliquem.

El conflicte creat, i la falta del consens necessari entre els veïns de l'urbanització ens fa desestimar aquesta possibilitat. El nostre anterior vot, com ara, es basa en el ferm convenciment que beneficia a totes les parts. Si aleshores vam valorar els informes tècnics i parlat amb veïns de Montcabrer, aquest cop hem tingut encara més elements de judici després de la presentació de les al·legacions de l'Associació de Veïns de Montcabrer.

És evident que existeixen una sèrie d'irregularitats que es van cometre anys enrera i que van ser tolerades pel govern d'aleshores. Es van atorgar una sèrie de llicències que permetien la venda de parcel·les travessades pel clavegueram de la urbanització. Avui, això seria impensable.

Els veïns estan preocupats pel cost que pot suposar reparar un nyap del qual no en són responsables després d'haver reparat la urbanització en la seva superfície. Val a dir que van acordar no actuar al subsol pel seu elevat cost abans de demanar la recepció de la urbanització. Encara calia tancar el dossier de la responsabilitat i pagament d'aquestes reparacions. L'ajuntament recepcionà la urbanització, però deixant fora el motiu del conflicte, el clavegueram.

On tenim doncs el problema: el govern ni ha valorat el cost de reparar aquesta irregularitat, un compromís que els veïns diuen que el govern va assumir, ni garanteix el destí final dels diners de la venda de les parcel·les que li tocarien a l'ajuntament segons l'acord amb la família Badia, per a compensar als propietaris per les obres que s'hauran de fer. I que passarà amb la resta de la factura? Qui la pagarà? Es compensarà d'alguna manera la corresponsabilitat municipal? No queda clar.

No s'havia d'haver deixat arribar a aquest punt aquest procés, més de dues dècades després. Ara els informes jurídics apunten a la possibilitat que el resultat d'un judici entre l'ajuntament i la família Badia potser podria perdre's i per tant no hi hauria cap retorn, no es podria vendre res. Però també és cert, que la nova Associació de Veïns de Montcabrer ha fet una sèrie d'al·legacions que el govern ha ventilat sense tornar-se a seure amb ells, tants cops com sigui necessari. Seure amb els que pensen que cal tancar aquest episodi com els que volen arribar fins al final, assumint totes les conseqüències, a fi que decideixin què volen realment fer, si cal, passant casa per casa.

Sense aquest consen no podem votar a favor. No només hagués calgut que els veïns arribin a un acord, acceptat per una àmplia majoria, sinó que també haguéssim estat convidats els grups de l'oposició a aquest debat a fi de prendre la millor decisió com a representants dels interessos de tots els veïns. És per totes aquestes raons que el grup municipal d'ERC-CxC-AM S'HA ABSTINGUT en aquesta votació.

Ha quedat APROVADA la proposta per el ple amb els vots favorables dels grups del govern (CiU, PP i la regidora no adscrita), en contra de SOM (1 vot), VIC, PSC, ICV i la nostra abstenció.

Text de la intervenció anterior del ple ordinari de 25 de juliol de 2013. http://esquerracabrilstescolta.blogspot.com.es/2013_07_28_archive.html

3.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial, per segona vegada, del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Cabrils

El grup municipal d'ERC-CxC-AM manté la seva posició respecte la primera aprovació i no li donarà suport. No hi ha hagut canvis substancials respecte allò que defensàvem aleshores. Després del procés d'al·legacions, el govern ni ha informat als grups de l'oposició els canvis que volia realitzar (no ho va fer fins dilluns de la setmana passada, quan vam tenir accés a la documentació), ni ha informat als veïns de les conclusions a les que ha arribat fins el ple.

Com deia, el govern continua incomplint els seus compromisos electorals i fa cas omís de les propostes de l'oposició manifestades a les al·legacions. No s'hi val a dir, "ho estudiarem", quan al ple ens presenten novament un text tancat que contradiu el que ens responen a nosaltres, que sí hem tingut accés a la documentació, i que els veïns encara desconeixen.

És per tot això que el grup municipal d'ERC-CxC-AM ha votat EN CONTRA de la segona aprovació inicial del POUM.

Ha quedat APROVADA la proposta per el ple amb els vots favorables dels grups del govern (CiU, PP i la regidora no adscrita), en contra de SOM (1 vot), VIC, PSC, ERC i l'abstenció d'ICV.

4.- Dictamen que proposa l’aprovació de l’adequació retributiva del personal tècnic auxiliar de la biblioteca municipal

El grup municipal d'ERC-CxC-AM ha votat A FAVOR de la proposta donat que ja cal ajustar a la categoria professional que els pertoca a als dos tècnics auxiliars de la biblioteca d'acord amb les tasques que realitzen, donant compliment al que estableix el Mapa de Lectura Pública de Catalunya, el nostre quadre de plantilla i el marc legal vigent.

Ha quedat APROVADA la proposta per el ple amb els vots favorables dels grups del govern (CiU, PP i la regidora no adscrita), ERC, SOM i ICV, cap vot en contra, i l'abstenció de VIC i PSC.

5.- Dictamen que proposa l’aprovació definitiva de l’Ordenança municipal de sorolls de l’Ajuntament de Cabrils

El grup municipal d'ERC-CxC-AM s'ha ABSTINGUT donat que el govern ha desestimat unes raonables aportacions dels veïns al text de l'ordenança que haguessin contribuit a alcarir el text a ulls del ciutadà.

Ha quedat APROVADA la proposta per el ple amb els vots favorables dels grups del govern (CiU, PP i la regidora no adscrita), en contra de ERC, VIC, PSC, ICV, i l'abstenció de SOM (1 vot).

Text de la intervenció anterior del ple ordinari del 22 de novembre de 2013. 

Dels Precs i preguntes del ple ordinari de setembre de 2012.

I sobre la proposa l’aprovació inicial de l’ordenança reguladora de les activitats musicals de caràcter eventual dels establiments públics del Ple ordinari del mes de juliol de 2012.

6.- Dictamen, a proposta del grup municipal de Convergència i Unió, sobre l’ús de dades del padró municipal per a la celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya

El grup municipal d'ERC-CxC-AM vota A FAVOR d'aquesta proposta per a facilitar si ho sol·licita el govern de la Generalitat, la confecció del cens electoral de Catalunya i possibilitar una eina fonamental per a consultar als ciutadans de Catalunya sobre seu futur col·lectiu.

Ha quedat APROVADA la proposta per el ple.

7.- Dictamen, a proposta del grup municipal d’ICV-EUiA, en defensa del dret a una maternitat lliurement decidida

El grup municipal d'ERC-CxC-AM vota A FAVOR d'aquesta proposta. Podem discrepar en algun aspecte de forma però no en fons, el dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat.

Ha quedat APROVADA la proposta per el ple amb els vots favorables d'ERC, ICV i CiU, en contra de VIC i PP i l'abstenció de PSC, SOM i la regidora no adscrita.

8.- Donar compte dels informes d’intervenció i tresoreria municipals sobre el compliment de la Llei de morositat a l’Ajuntament de Cabrils

II. Part no resolutiva de la sessió

9.- Mocions

10.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió (en breu us informarem de les respostes que el govern ens va donar).

Junta de govern del 21 de gener:

Punt 12.- Acceptar l’atorgament del recurs tècnic en l’àmbit de joventut, en el marc del catàleg de serveis 2013 del Pla “Xarxa Governs Locals 2012-2015” de la Diputació de Barcelona.

Tindrà continuïtat aquesta persona un cop s'hagi finalitzat l'elaboració del nou pla local de joventut de Cabrils per executar-lo? Quina participació està tenint el jovent de Cabrils i si és el cas, de quina manera ho està fent?

Punt 13.- Acceptar l’atorgament del recurs tècnic en l’àmbit de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, referent a a redacció del projecte executiu per a la instal·lació d’un sistema de calefacció i producció d’aigua calenta sanitària a partir de l’ús de biomassa (estella forestal) per alimentar diversos edificis municipals. 

Voldríem saber si aquest estudi determinarà si el projecte és cost-efectiu i quantificarà el retorn de la inversió i l'estalvi a mig i llarg termini.

Punt 15.- Aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions.

Voldríem saber si ja s'ha comunicat a les associacions de Cabrils l'inici del període de sol·licitud de les subvencions, quan acaba el termini, on poden trobar la informació i de quina manera s'ha fet.

Junta de govern del 04 de febrer de 2013

Punt 9.- Donar compte del Decret 54/2014 relatiu a la necessitat de disponibilitat d’un treballador de la brigada de Via Pública per atendre les urgències i altres serveis fora de la jornada ordinària de treball.

Deixant palès d'entrada que entenc que existeix aquesta necessitat, i que moltes vegades cal premiar la disponibilitat de la o les persones que realitzen aquesta tasca mitjançant hores extres o amb un complement com seria el cas, voldria saber quant es va gastar l'any passat en hores extres per aquest concepte.

Punt 12.- Adquisició directa onerosa de dues finques. Com es va gestionar aquesta adquisició? Quantes places ara tindrà l'ajuntament reservades? Qui té dret a aparcar-hi? Qui té el dispositiu per aparcar-hi?

Punt 15.- Adjudicar el contracte menor d’assegurances de vehicles de la neteja viària. Per què s'ha fet a través d'una correduria d'assegurances i no directament les companyies?

11.- Precs i preguntes

Fa un mes, el 27 de febrer, acabava el termini per presentar els textos de l'article que ha de sortir publicat al proper número del butlletí municipal. Quan sortirà publicat el butlletí?

El regidor de comunicació i alcaldia ens van comunicar que sortirà publicat la setmana vinent, la setmana del 31/03/2014, més d'un mes després que escriguíssim i entreguéssim els textos.