divendres, 26 de setembre del 2014

Comentaris posteriors a la sessió del ple ordinari del 25 de setembre de 2014

El ple del 25 de setembre ha tingut novament algunes absències: el Sr. JR Sánchez de SOM Cabrils per residència actualment als EEUU i la Sra. Isabel Tamboleo, regidora de comerç i esports per raons personals. El ple estava constituït pels 4 regidors de CiU restants i la Sra. Sierra, regidora no adscrita com a govern, i els regidors d'ERC-CxC-AM, PSC, PP, ICV, VIC i SOM Cabrils, un per cada grup municipal de l'oposició.

ORDRE DEL DIA:

1.- Aprovar l'esborrany de l'acta de la sessió plenària ordinària de data 31 de juliol del 2014.
L'ACTA ha quedat APROVADA amb 7 vots a favor (CiU, regidora no adscrita, PSC i PP), 1 vot en contra (SOM) i 3 abstencions (ERC-CxC-AM, VIC i ICV-EUiA).

I. Part resolutiva de la sessió

2.- Proposta d'aprovació definitiva dels plecs de clàusules administratives generals.
El plec de clàusules administratives generals de l’ajuntament de Cabrils es van passar pel ple el 26 de setembre de 2013. Aleshores el vot d’ERC-CxC-AM va ser ABSTENCIÓ. Les modificacions introduïdes al text han estat a recomanació de la Comissió Jurídica Assessora. Afecten a un error material i diverses clàusules sobre la llei de contractes, la mesa de contractació, comunicacions a l’interessat, l’ús de la llengua catalana, modificacions de contracte, etc. El nostre vot en aquest sentit ha estat com l’anterior, ABSTENCIÓ. La MOCIÓ ha quedat finalment APROVADA amb 6 vots a favor (CiU, la regidora no adscrita i PP) i 5 abstencions(ERC-CxC-AM, ICV-EUiA, PSC, SOM i VIC).

3.- Proposta d'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança reguladora de la creació de fitxers de dades de caràcter personal de l'Ajuntament de Cabrils.
La modificació d’aquesta ordenança respon la normativa sobre la creació i registre de fitxers de la Llei Orgànica de Protecció de Dades LOPD. És un tràmit administratiu, és per aquesta raó que el grup municipal d’ERC-CxC-AM hi ha votat A FAVOR. La MOCIÓ ha quedat APROVADA amb 8 vots a favor (ERC-CxC-AM, CiU, la regidora no adscrita, ICV-EUiA i el PP), i 1 vot en contra (VIC) i 2 abstencions (PSC i SOM).

4.- Proposta d'aprovació de la modificació dels estatuts del Consorci DO Alella.
Novament aquesta moció és un pur tràmit, el vist i plau dels plens municipals participants al Consorci D.O. Alella, entre els quals es troba Cabrils per a modificar els seus estatuts. La modificació que cal fer és per a regularitzar l’estatut a la legislació vigent i com a resposta del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Alella que vol que el consorci municipal no posi en el seu nom únicament "D.O. Alella". El nom que rebrà aquest organisme a partir d’ara serà “Consorci de promoció enoturística del territori DO Alella”. El grup municipal d’ERC-CxC-AM hi votem A FAVOR. La MOCIÓ ha quedat APROVADA amb 9 vots a favor (ERC-CxC-AM, la regidora no adscrita, CiU, PSC, ICV-EUiA i PP) i 2 vots d'abstenció (SOM i VIC).

5.- Proposta d'aprovació definitiva del Compte General 2013.
L’aprovació dels comptes de l’ajuntament és un punt estrictament tècnic, desvinculat de l’acció política del consistori. El departament d’afers econòmics de l’ajuntament ha de presentar anualment l’estat de comptes. Aquesta tasca de fiscalització la realitza no només el govern, l’oposició, la secretària interventora i finalment el Tribunal de Comptes a qui se li ha d’enviar la documentació.

Vista la documentació del 2013, no tenim cap motiu per a pensar que s’han realitzat de manera inadequada. És cert però que en anys anteriors hi havia hagut disfuncions denunciades per alguns partits polítics que es troben avui tant al govern com a l’oposició, però poc a poc s’ha anat esclarint amb ajuda exterior, i corregint.

El nostre vot en la primera sessió de la Comissió Especial de Comptes, donava doncs el vist i plau a aquest informe tècnic, i en el ple, tornem a reiterar aquest vot A FAVOR.

És cert que hi va haver al·legacions a aquests comptes. En la sessió on aquestes es debatien, un informe del consistori, justificava el rebuig de cadascuna d’elles sense que el grup que les presentava donés cap contra-argument.

Més enllà d’aquest vot a favor, ERC-CxC-AM no dóna el seu vist i plau a l’execució del pressupost del 2013. No només no correspon a la política que hauríem seguit com ja vam exposar quan aquests es van presentar, sinó que durant aquest any el govern ha continuat improvisant sense una línia política clara. Hi ha hagut desviacions, com la ja esperada en telefonia, que el govern ens havia pressupostat en una reducció del 30% respecte el 2012. La realitat ha estat una desviació positiva del 80% (concretament el 79,84%). No van ser capaços d’admetre un error comprensible de càlcul en la confecció d’un pressupost complex, fet que els hagués honorat.

No els avorrirem amb un llistat de temes inacabable amb els quals no estem d’acord donat que ja el vam enunciar amb el pressupost. Esperem a veure quin pressupost ens presenta el govern de CiU i ara la regidora no adscrita de cara a l’any vinent, any d’eleccions.

La MOCIÓ ha quedat APROVADA amb 7 vots a favor de (CIU, la regidora no adscrita, PP, ICV-EUiA i ERC-CxC-AM), 2 vots en contra (SOM i VIC) i 2 abstencions (PP i PSC).

II. Part no resolutiva de la sessió

6.- Moció presentada pels Grups ERC-CxC-AM, CIU i ICV-EUiA de suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre del 2014.
El passat dia 19, el Parlament de Catalunya va aprovar per una àmplia majoria la Llei de Consultes populars no referendàries i participació ciutadana. La votació va rebre el suport del ple amb 106 vots a favor (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, CUP i Joan Ignasi Elena) i 28 en contra (PPC i C's), resultat que significa que el 78,5% dels diputats de la cambra han votat a favor del text. La llei entrarà en vigor el mateix dia que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Aquesta llei, que va passar prèviament pel Consell de Garanties Estatutàries, i va rebre el seu vist i plau per la majoria dels seus membres, ha de permetre al President de la Generalitat convocar la consulta del 9N per consultar, sense que tingui conseqüències jurídiques als catalans i catalanes sobre el futur del nostre país.

El darrer CEO, publicat aquest passat dilluns, estima que el 73,6% dels catalans consideren que la millor manera de saber què volen els ciutadans respecte del futur polític de Catalunya és a través d'un referéndum. L’enquesta es va fer sobre una mostra de 1600 persones. És doncs, una necessitat, i un imperatiu democràtic per als nostres representants al Parlament de Catalunya, havent acordat majoritàriament donar resposta a la percepció i manifestacions socials els darrers anys a través de les manifestacions i la Via Catalana de les darreres Diades Nacionals de Catalunya.

Els consistoris del nostre país, a través dels seus plens i dels seus representants polítics, volem donar suport a aquesta moció impulsada per l’Associació de Municipis per la Independència i altres entitats. És per aquesta raó que avui la presentem ERC-CxC-AM conjuntament amb altres grups del consistori en aquest ple per a ser debatuda i votada FAVORABLEMENT. Esquerra i el portaveu del grup municipal, Xavier Viudez, estan plenament compromesos per la democràcia directa en un tema tant transcendent per Catalunya i les persones que hi viuen, com és decidir el seu futur col·lectiu.

La MOCIÓ ha quedat APROVADA amb 6 vots a favor (ERC-CxC-AM, CiU i ICV-EuiA), 2 vots en contra (VIC i PP) i 3 abstencions (PSC, SOM i la regidora no adscrita).

7.- Mocions per urgència.

Moció d’ERC-CxC-AM per la millora del transport públic de Cabrils.


ERC-CxC-AM va proposar la setmana passada a tots els grups del consistori la presentació conjunta d’una moció per a garantir la qualitat del transport públic de Cabrils.

A la junta de portaveus anterior al ple de setembre es va consensuar un text conjunt que fusionava la proposta d'ERC i la que ha teballat CiU durant aquesta setmana.

Aquesta moció vol donar resposta a dos fets bàsics:

  • La defensa d’un transport públic de qualitat a la nostra vila amb accés als serveis bàsics i que connecti Cabrils amb les poblacions veïnes, Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt amb connexions al tren i el bus cap a BCN.
  • La racionalització del servei per a optimitzar els recursos públics.
És per aquesta raó que ERC-CxC-AM, davant de la urgència sobrevinguda per la reordenació del trànsit a Vilassar de Mar, que té com a conseqüència la disminució de la freqüència d’autobusos que no només ha distorsionat l’ús, sinó també els hàbits dels usuaris. Si li sumem la reducció de l’horari dels autobusos de la línia C12 l’any passat, escurçant l’horari de nit, tot això podria provocar a mig termini, una disminució del número d’usuaris i per tant una disminució de la rendibilitat de la línia que malgrat ser la més rendible del Maresme, és deficitària. Veurem els resultats de setembre el mes vinent, quan l’empresa CASAS presenti les seves factures al consistori.

Paral·lelament, ERC-CxC-AM hem estat preguntant al govern reiteradament per l’ús de la línia C18 entre Cabrils i Vilassar de Dalt. Trobareu les dades d’ús d’aquesta línia properament al nostre blog. L’ús d’aquesta línia és extremadament baix. És extremadament cara pel consistori per l’ús que se’n fa. És per aquesta raó que ERC-CxC-AM proposa una modificació del traçat d’aquesta línia per a permetre rendibilitzar-la i alhora reforçar la línia C12 entre Cabrils i Vilassar de Dalt.

La proposta d’ERC-CxC-AM per la línia C18 consisteix en unir la parada del C3/4 a VdD amb l’estació de tren de VdM a través de Cabrils suprimint el tram des del pont de la Vela fins a la zona esportiva. L’horari de servei seria només en hores punta, és a dir, entre les 6 i les 9 del matí, i les 5 i 9 del vespre els dies laborables, que permetrien a les persones que treballen o estudien a la zona metropolitana arribar amb major freqüència als seus destins. Tanmateix, podrien reduir-se els reforços de la línia C12 que quedarien substituïts per aquesta línia. En cas necessari, podrien tornar-se a restablir.

La urgència de la MOCIÓ ha quedat APROVADA per unanimitat. Posteriorment, la MOCIÓ ha quedat APROVADA també per unanimitat. Us presentarem el text acordat entre els grups municipals properament.

dilluns, 22 de setembre del 2014

Ordre del dia del ple ordinari del 25 de setembre de 2014 a les 20:30h

Ha estat convocada la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament per al proper dijous 25 de setembre de 2014 a les 20:30h a la Sala de Plens de la Casa Consistorial per tal de resoldre els assumptes inclosos en el següent

ORDRE DEL DIA:

1.- Aprovar l'esborrany de l'acta de la sessió plenària ordinària de data 31 de juliol del 2014.

I. Part resolutiva de la sessió

2.- Proposta d'aprovació definitiva dels plecs de clàusules administratives generals.
3.- Proposta d'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança reguladora de la creació de fitxers de dades de caràcter personal de l'Ajuntament de Cabrils.
4.- Proposta d'aprovació de la modificació dels estatuts del Consorci DO Alella.
5.- Proposta d'aprovació definitiva del Compte General 2013.

II. Part no resolutiva de la sessió

6.- Moció presentada pels Grups ERC-CxC-AM, CIU i ICV-EUiA de suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre del 2014.
7.- Mocions per urgència.
8.- Donar compte de les resolucions dictades per l'alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió.
9.- Precs i preguntes.