dilluns, 10 de novembre del 2014

9N2014

Centenars de veïns i veïnes de Cabrils es van apropar el passat diumenge, 9N2014 a les instal·lacions de l’IES Cabrils per participar en el nou 9N. Aquest procés participatiu, sense cap tipus de vinculació jurídica, ha permès al ciutadans del nostre país, Catalunya, ser opinats sobre el nostre futur polític col·lectiu. El 9N2014 és un pas més cap a l’obtenció d’un mandat democràtic dels catalans i catalanes per a decidir entre tots si Catalunya ha de ser un nou estat entre els estats europeus.

Al llarg de la jornada, joves, menuts amb els pares o avis, tots ells veïns i veïnes de Cabrils han anat dipositant dins de les sis urnes ubicades al centre, la seva papereta amb la doble pregunta. Dues preguntes que van acordar els partits pro-consulta ara fa uns mesos. Reivindicació, rebel·lia, emocions han estat alguns dels motius que han impulsat als cabrilencs i cabrilenques a participar. Innumerables fotos han estat fetes i enviades a través de la xarxa per donar-ne testimoni. Després d’onze hores, un cop tancades les urnes, s’ha realitzat el recompte.

Amb la totalitat del recompte efectuat, el percentatge de participació ha estat del 59,57% sobre unes dades estimades de 5183 possibles participants. Els resultats han estat els següents:



El sí/sí ha estat l’opció majoritària amb un 86,28%, molt lluny ha quedat la segona opció, el si/no amb un 8,78% i el no, amb el 1,65%.

Comparant amb el Maresme i Catalunya, els resultats han estat:
  • Maresme: sí/sí: 83,49%, sí/no: 8,97%, no: 3,40%
  • Catalunya: sí/sí: 80,76%, sí/no: 10,07%, no: 4,54% 

Són resultats en ambdós casos més baixos de l’opció sí/sí que a Cabrils. Així mateix, tant les opcions si/no i no, han estat superiors al resultat a la nostra vila.

Esquerra vol agrair la col·laboració dels voluntaris, voluntaris suplents, i tots els veïns i veïnes que es van apropar a l’IES Cabrils durant tota la jornada de participació. Una participació que ha superat la d’altres conteses electorals malgrat les dificultats de no disposar de cens. El registre s’ha elaborat mitjançant la inscripció en el moment previ d’efectuar la introducció del sobre amb la butlleta.

Ha estat un llarg camí per poder arribar aquí. Desenes de voluntaris han participat al llarg dels darrers mesos a través d’actes d’Ara és l’hora (la plataforma integrada pels membres de l’ANC-Cabrils i Òmnium Cultural a la nostra vila), Cabrils pel Sí, i alguns partits polítics com Esquerra Republicana de Catalunya que hem impulsat actes d’informació als nostres veïns per convidar a la reflexió i la participació, o impulsat accions de suport al 9N2014 al ple de municipal.

Els propers mesos, i potser anys, seran decisius. Entre tots haurem de fer junts aquest camí que ens porti com un sol poble i a l’anhelada plena sobirania, a la llibertat. El futur és de tots nosaltres, i està a les nostres mans.