divendres, 28 de novembre del 2014

ERC-CxC-AM presenta la moció de responsabilitat pel 9N per urgència al ple, i no prospera.

El grup municipal d'ERC-CxC-AM va proposar als diferents grups del ple adherir-se a la moció de responsabilitat pel 9N en suport als càrrecs institucionals que poden ser jutjats per ser actors necessaris per a l'organització del nou 9N. La moció va ser debatuda en junta de portaveus mitja hora abans de l'inici del ple sense que s'arribés a un acord entre els participants, els portaveus d'ERC-CxC-AM, CiU, PSC i ICV-EUiA. La resta de portaveus no van comparèixer. La Sra. Garcés es va excusar per problemes d'agenda, i la Sra. Sierra per convalescència.

La secretària interventora havia acompanyat la moció d'un informe on informava de les responsabilitats del govern i dels regidors que exposa el text. L'única condició posada per ERC-CxC-AM va ser no modificar els acords.

Durant el ple es va fer lectura de la moció. En la votació d'urgència, el ple va considerar que la moció no era urgent i per tant no es va sotmetre a votació.

MOCIÓ DE DECLARACIÓ DE RESPONSABILITAT PEL 9N

Els dies previs a la celebració de la jornada del 9N, organitzacions d’ultradreta van interposar querelles contra el president de la Generalitat, la Mesa del Parlament i alguns membres del govern. Igualment, el Fiscal General de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, en diverses declaracions va manifestar la intenció d’interposar una querella contra el president de la Generalitat i alguns membres del Govern de la Generalitat si no s’aturava l’organització del 9N, tot i que, finalment, no la va interposar.

Passat el 9N i en la mateixa línia, el Fiscal General ha pressionat la Fiscalia de Catalunya perquè interposés una querella.

Enmig de tot això, la presidenta del PP a Catalunya, en unes declaracions difoses pels mitjans de comunicació, va donar a entendre que la fiscalia actuava al seu dictat, cosa que posa en entredit la necessària i obligada separació de poders en un estat de dret.

A tot això, en una reunió celebrada el 18 de novembre els Fiscals del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya van decidir, per unanimitat, no interposar aquesta querella atès que entenia que no es donaven les raons jurídiques que ho motivessin.

Lluny de renunciar a la seves pretensions, el Fiscal General va reunir la Junta de Fiscals de Sala, òrgan consultiu de la Fiscalia, per a justificar la seva decisió, i acabar interposant una querella contra el president Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau per la presumpta comissió de delictes de desobediència, prevaricació, malversació i usurpació de funcions.

És evident que ens trobem davant d’una clara persecució política per part del Govern de l’Estat, a través del seu braç executor, en aquesta cas la Fiscalia, en una clara instrumentalització de l’estat de Dret, al marge de qualsevol raó jurídica.

La jornada de participació del dia 9N va ser possible gràcies als més de 40.000 voluntaris que van destinar unes hores del seu temps a fer-la possible i per tant l’èxit es deu a la ciutadania, que com en anteriors ocasions s’ha mobilitzat en favor de les llibertats dels país.

També va ser possible gràcies a la col·laboració d’alcaldes i regidors que van destinar també aquestes hores, i amb la seva complicitat va ser possible disposar d’infraestructures tècniques que fessin possible la jornada de participació del dia 9N.

La querella contra els membres del Govern és una querella representativa, ja que davant la impossibilitat, i la irracionalitat, de presentar una querella contra tots els voluntaris, la Fiscalia General es dirigeix contra membres del Govern. A la vista dels fets doncs, i per aclarir qui són els autèntics responsables de la celebració de la jornada, cal que aquests siguin coneguts a través de la seva declaració en seu judicial. Per tot l’anteriorment exposat, el grup municipal d’ERC-CxC-AM proposa al Ple l’adopció dels següents

ACORDS

Primer.- Que els regidors que votem a favor de la present moció vam participar activament en la celebració de la jornada del 9N, i per tant assumim totes les responsabilitats que se’n puguin derivar i admetem ser coautors de les accions que s’imputin al President de la Generalitat i altres membres del Govern derivades de l’organització i execució del citat procés democràtic.

Segon.- Comunicar aquest acord a la Fiscalia de Catalunya als efectes corresponents, i al Govern de la Generalitat de Catalunya

dilluns, 24 de novembre del 2014

Ordre del dia del ple ordinari del 26 de novembre de 2014

Ha estat convocada la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament per al proper dijous 26 de novembre de 2014 a les 20:30h a la Sala de Plens de la Casa Consistorial per tal de resoldre els assumptes inclosos en el següent

ORDRE DEL DIA:

1.- Aprovar l’esborrany de les actes de la sessió ordinària de data 25/09/14 i de la sessió extraordinària de data 23/10/2014.

I.Part resolutiva de la sessió

2.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial del Pressupost General de la Corporació per l’any 2015 i Bases d’Execució del mateix, que conté el propi de l’Ajuntament, el de l’Organisme Autònom Escola Bressol, el de l’Organisme Autònom Museu Municipal i els estats de previsions de despeses i d’ingressos de la societat mercantil dependent Serveis i Promocions Municipals, S.A.

3.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança reguladora de les llicències d’accés de vehicles a locals, recintes o habitatges a través de les voreres, vorades o altre espai de domini públic de l’Ajuntament de Cabrils.

4.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança reguladora de la tinença d’animals de l’Ajuntament de Cabrils.

5.- Dictamen que proposa l’aprovació de la declaració de serveis essencials Ajuntament de Cabrils, Organisme autònom Escola Bressol i Seipro S.A.

6.- Dictamen que proposa l’aprovació de baixes d’obligacions pendents procedents d’exercicis tancats.

7.- Dictamen que proposa l’aprovació de la cessió a Càritas del 0,7% dels ingressos de la Mostra Gastronòmica 2014.

8.- Dictamen que proposa l’aprovació de la moció dels grups municipals de Veïns Independents de Cabrils, CIU, Som Cabrils, ICV i de la regidora no adscrita en defensa dels veïns de Cabrils amb la finalitat que l’Ajuntament de Vilassar de Dalt revoqui l’autorització de la instal·lació d’un forn crematori.

9.- Donar compte dels informes trimestrals de morositat corresponents al tercer trimestre de 2014.

II. Part no resolutiva de la sessió

10.- Mocions.

11.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió.

12.- Precs i preguntes.