dissabte, 4 de juliol del 2015

Un avançament del ple extraordinari de Cabrils. Retribucions, indemnitzacions a polítics i representants als òrgans col·legiats.

El proper dijous es realitzarà el ple extraordinari on es debatran i sotmetran a votació les retribucions i indemnitzacions dels regidors i alcaldessa de Cabrils, el repartiment de representants als òrgans col·legiats i es donarà compte per exemple del cartipàs del govern, qui porta les diferents carteres. Dijous passat hi va haver la comissió informativa prèvia on Esquerra va presentar les seves propostes.

PUJADA DE RETRIBUCIONS I INDEMNITZACIONS DELS POLÍTICS A CABRILS

Ja ha transcendit per les xarxes socials la intenció del nou govern d’UDC i CDC de proposar al ple de l'ajuntament una pujada del 8% de mitjana de les retribucions i indemnitzacions als regidors un mes i escaig després de les eleccions municipals. ERC ho pot confirmar. Dimarts passat se'ns feia una proposta per apujar el sou d'alcaldia, dels regidors a temps complert, a temps parcial o per assistència dels regidors a les juntes de govern, a les comissions informatives i plens. Una pujada justificada, segons el govern, "per compensar l'increment de l'IPC dels darrers anys" i "sense l'obligació que els polítics se l'haguessin d'aplicar". Una pujada que afectaria només als membres del ple, i no als treballadors públics que encara estan subjectes a les restriccions imposades per la llei d'estabilitat pressupostària del senyor Montoro. Una pujada que molts veïns de Cabrils assalariats no veuran compensada en molts anys. Una pujada que no es pot entendre quan encara estem travessant una crisi que molts dels nostres veïns no han superat. Esquerra s'oposa a aquest plantejament i així ho vam exposar a la comissió informativa on hi assisteixen els portaveus de tots els grups municipals i la senyora alcaldessa. Els servidors públics hem de donar exemple. Mentre la crisis perduri, i els treballadors públics no puguin tenir un augment de sou, hem de mantenir els sous, les retribucions i indemnitzacions congelades.


REPARTIMENT DE REPRESENTANTS ALS ÒRGANS COL·LEGIATS

El govern també ens presentar una proposta pel repartiment dels representants del consistori als òrgans col·legiats: el Consell Escolar Municipal, el Patronat de l'Escola Bressol, Organisme Autònom Museu Arxiu Municipal i Consorci Sala Teatre La Concòrdia. No ens va sorprendre la seva proposta, una proposta monolítica. Tots els representants amb dret a vot eren del govern d'UDC i CDC, i no incloïa cap referència a la resta de representants electes dels veïns de Cabrils.

Novament vam presentar una proposta alternativa, una proposta que persegueix una major representació en aquests òrgans col·legiats de totes les forces del consistori. Així doncs hem proposat que al consell escolar, al patronat de l'escola bressol i del museu hi hagi 2 representants del govern, un d'ERC i un tercer a consensuar entre la resta de forces de l'ajuntament PSC, MUC i PP. Al consorci de la sala teatre de La Concòrdia vam preguntar si era possible ampliar el número de representants, actualment 3, i la secretària interventora ens va respondre amb una negativa. Per aquesta raó, la nostra proposta ha estat finalment que siguin 2 representants pel govern i un per Esquerra els que representin el consistori. Tot i això, la proposta d'ERC inclou un paràgraf que permetria a tots els regidors assistir a tots els organismes amb veu malgrat no tenir dret a vot.

La proposta es va fer arribar divendres 03/07 per escrit a tots els portaveus municipals que l'estan debatent. Malauradament, els estatuts del patronat de l'escola bressol no permeten representació dels membres que no es troben a govern, per tant, hi assistiríem com hem vingut fent durant els darrers 4 anys amb veu i sense vot per sumar i aportar idees i propostes que enriqueixin i millorin el funcionament d'aquests organismes en benefici no només de les entitats sinó també dels veïns de Cabrils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada