dijous, 29 de gener del 2015

Esquerra presentarà per urgència una moció per a impulsar cicles formatius a l'institut de Cabrils


A la Comissió Informativa del 22 de gener el portaveu municipal del grup d'ERC-CxC-AM defenia davant de la resta de portaveus i alcaldia una versió com la que els presentem a excepció del últim punt dels acords. La proposta no va prosperar, i per tant no s'incloïa a l'ordre del dia del ple de dijous 29 de gener.


ERC-CxC-AM aposta decididament per un projecte educatiu integral del nostre poble que permeti enfortir el teixit social i empresarial de Cabrils. Aquesta iniciativa respon no només a aquest compromís, sinó també a la necessitat d'engegar un nou projecte, un repte per tota la comunitat educativa i social que sigui un pol més d'atracció de joves al nostre poble, una vila que s'anomena a ella mateixa, vila gastronòmica.

MOCIÓ PER A LA MILLORA D'OFERTA DOCENT DE L'INSTITUT DE CABRILS

La construcció del nou edifici de l'institut de Cabrils ha estat i és un projecte de poble. Un projecte que ha estat reivindicat durant anys per la comunitat educativa de la nostra vila. En el Consell Executiu del 09 de novembre de 2010, va ser aprovat per acord del govern, la construcció d’un edifici per a encabir-hi 3 línies d’ESO i 2 de Batxillerat, que ja tenia atorgada la llicència de construcció des del dia 14 de juny de 2010 per part de l’Ajuntament de Cabrils.

No ha estat fins el 2014 que els Serveis Territorials del Maresme-Vallès del Departament d'Educació va informar d’una probable data de d'inici de les obres pel novembre de 2014. Posteriorment va presentar a la comunitat educativa de Cabrils una reforma del projecte de l’edifici per adaptar-lo a una instal·lació de 3 línies d’ESO i sense Batxillerat. I posposà l’inici de les obres a l’abril de 2015.

Cabrils és vila gastronòmica, i organitza cada agost una Mostra Gastronòmica de reconegut prestigi comarcal amb una alta participació tant d’hostalers com de clients durant els dies que roman oberta al públic. Cabrils disposa d’una potent Associació d’Hostalers a la nostra vila que podria col·laborar amb l’Institut de Cabrils no només amb l’experiència dels seus professionals sinó també amb la possibilitat que els seus alumnes poguessin fer practiques als seus bars, restaurants i hotels (element que assegura el lligam obligatori de Cicles Formatius – Empresa).

L’oferta pública d’estudis d’hoteleria a la comarca es redueix a l’Institut Bisbe Sivilla de Calella. Aquests estudis no només complementarien l’oferta educativa al Baix Maresme sinó que podrien ser pol d’atracció d’estudiants de la comarca a Cabrils.

És per totes aquestes raons que el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya – Consens x Cabrils – AM proposa al ple els següents ACORDS:

Que el consistori constitueixi una comissió de treball, en el termini màxim de 15 dies, per a elaborar un memoràndum que s’enviaria abans de 30 dies després de l’aprovació d’aquest acord pel ple, amb els portaveus dels grups municipals del consistori i els representants de l’AMPA, del cos docent de l’Institut de Cabrils i de l’Associació d’Hostalers.

Que sol·liciti al director dels Serveis Territorials Maresme-Vallès del Departament d’Educació una reunió dels membres de la comissió amb el responsable dels serveis territorials per a presentar el memoràndum.

Que sol·liciti als Serveis Territorials del Departament d’Educació el dimensionament adequat del nou edifici per a poder impartir aquests estudis a Cabrils abans de l’inici de construcció del mateix.

Que aquest acord no vagi en detriment, ni provoqui cap endarreriment, de l'inici de construcció del nou edifici de l'IES Cabrils en les dates programades pels Serveis Territorials Maresme-Vallès del Departament d'Educació.

Ordre del dia del ple ordinari del 29 de gener de 2015

Ha estat convocada la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament per al proper dijous 29 de gener de 2015 a les 20:30h a la Sala de Plens de la Casa Consistorial per tal de resoldre els assumptes inclosos en el següent

ORDRE DEL DIA

1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió plenària ordinària de data 26 de novembre de 2014.

I. Part resolutiva de la sessió

2.- Dictamen que proposa la desestimació de les al·legacions formulades a l’acord d’aprovació inicial, i aprovació definitiva del Pressupost General de la Corporació per l’any 2015 i Bases d’Execució del mateix, que conté el propi de l’Ajuntament, el de l’Organisme Autònom Escola Bressol, el de l’Organisme Autònom Museu Municipal i els estats de previsions de despeses i d’ingressos de la societat mercantil dependent Serveis i Promocions Municipals, S.A.

3.- Dictamen que proposa l’aprovació de l’encàrrec de gestió a favor de l’Ajuntament de Cabrera de Mar per dur a terme el procediment de licitació i contractació del contracte de servei de recollida selectiva i transport de vidre, paper/cartró, envasos, llaunes i tetrabrik del terme municipal de Cabrils.

4.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial del Reglament de la Biblioteca pública de Cabrils.

5.- Dictamen que proposa la creació de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Cabrils.

6.- Dictamen que proposa l’aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança reguladora de la creació de fitxers de dades de caràcter personal de l’Ajuntament de Cabrils

7.- Dictamen que proposa l’aprovació provisional de l’Ordenança Fiscal número 11, reguladora de la taxa per llicències o la comprovació d’activitats comunicades en matèria d’urbanisme de l’Ajuntament de Cabrils.

8.- Dictamen que proposa la ratificació de la modificació dels Estatuts del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

9.- Dictamen que proposa la ratificació de la modificació dels Estatuts del Consorci Parc Serralada Litoral

10.- Dictamen que proposa la ratificació de la modificació dels Estatuts del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

11.- Dictamen que proposa la ratificació de la modificació dels Estatuts del Consorci Localret

12.- Donar-se per assabentats de la Sentència número 857 dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Sala del Contenciós Administratiu, Secció Segona

13.- Donar compte dels informes d’intervenció i tresoreria municipals sobre el compliment de la Llei de morositat a l’Ajuntament de Cabrils

II. Part no resolutiva de la sessió

14.- Mocions

15.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió

16.- Precs i preguntes