dissabte, 4 d’abril del 2015

L'11 d'abril la muntarem grossa al Parc de la Ciutadella de Barcelona

El dissabte 11 d'abril t'esperem al Parc de la Ciutadella al gran acte polític per iniciar la Primavera Catalana i i represendre la campanya del Sí cap a la nova República Catalana. A l'acte comptarem amb Oriol Junqueras, Marta Rovira, Alfred Bosch, Juanjo Puigcorbé, i personalitats de la societat catalana.

I al migdia t'animem a participar en el dinar de la república que farem al mateix Parc de la Ciutadella. Adquireix el tiquet del dinar aquí: http://www.esquerra.cat/estatic.php?uri=republica-es-llibertat Aquest dia hem de ser molts, hi hem de ser tots, tu ets imprescindible.

dijous, 2 d’abril del 2015

ERC-Cabrils signa el compromís de les candidatures que concorren a les eleccions municipals del 24/05/2015 de l'ANC

ERC-Cabrils signa el compromís proposat per l'ANC
Xavier Viudez, cap de llista d'ERC a Cabrils a les eleccions municipals del 24 de maig, va fer pública la signatura del compromís de les candidatures que concorren a les eleccions municipals del 24/05/2015 proposat per l'Assemblea Nacional Catalana durant el darrer ple del mes de març. Així mateix, va comunicar-ho a la seva presidenta/coordinadora, Pilar Llongueras. A continuació us oferim el text:

ELS AJUNTAMENTS PER LA INDEPENDÈNCIA

Compromís de les candidatures que concorren a les eleccions municipals del 24/05/2015

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya del municipi de Cabrils, és conscient del repte políticament transcendent que viu el país arran del procés per constituir un nou Estat independent per a Catalunya. També és sabedora del paper especialment important que hi tenen ets municipis, així com de la necessitat d'impulsar des dels ajuntaments les accions que corresponguin per continuar donant fortalesa, legitimitat í suport al procés. Per això, els/les integrants d'aquesta candidatura, en el cas de ser elegits com a regidors/es, alcalde o alcaldessa del nostre ajuntament, ens comprometem a:
  1. Proposar al primer Ple municipal ordinari l'adhesió o continuïtat del nostre ajuntament a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper.
  2. Promoure campanyes des del nostre grup municipal per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un dar sentit plebiscitari i que les guanyin, les forces que incloguin et full de ruta cap a la constitució d'un Estat independent en et seu programa.
  3. Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, proposarem que et nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l'Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol.
  4. Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà per donar suport al procés d'emancipació nacional. En el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern, aquesta Assemblea hauria d'assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica í institucional.

Signat a Cabrils, el dia 24 de març de 2015



Xavier Viudez i Cardona
Cap de llista de la candidatura d’ERC-Cabrils

dilluns, 30 de març del 2015

Saps per què des d’ERC Cabrils considerem l’urbanisme com un dels grans reptes de futur?

Perquè som un partit que entén l’urbanisme com l’eina fonamental per a la integració dels habitants del municipi, per a l’adaptació de la infraestructura a les noves necessitats dels habitants i per a l’encaix del municipi en el seu entorn natural. I perquè per assolir les fites necessàries que ens han de dur a superar els reptes plantejats, és necessari el diàleg entre tots els agents de la nostra comunitat, la transparència per poder recórrer junts el camí i fer partícip a tot el municipi en aquest recorregut.

Perquè creiem fermament en la igualtat entre veïns tant en drets com en obligacions, visquin on visquin dins del municipi i sigui quina sigui la seva capacitat econòmica. Per aquesta raó ens oposem a iniciatives com les plantejades en l’anterior legislatura, consistents a permetre la divisió horitzontal de propietats de superfície habitable superior als 400m2. Afavorint un sector concret de la població, en quant a l’adquisició de drets, que a més de generar l’escenari idoni per a l’especulació immobiliària, pot suposar la necessitat de generar nous serveis i ampliar-ne d’altres ja existents, sufragats per la totalitat dels veïns i veïnes a través de l’augment d’impostos.

Perquè som conscients de la necessitat que els joves puguin quedar-se a viure al poble que els ha vist créixer i alhora ens esgarrifa el plantejament d’un POUM que cada cop que es reformula proposa menys percentatge d’habitatge protegit respecte a la creació de m2 de sostre de nova construcció. Afegint que el concepte del govern actual sobre l’habitatge protegit obligatori en els nous PAU que ordenen sectors de ciutat jardí, siguin torres unifamiliars aïllades.

Perquè les polítiques urbanístiques que diacrònicament s’han practicat a Cabrils, han generat un municipi amb més de 100km de via pública, de gestió complicada i manteniment desigual segons la urbanització que abasteix. Tot plegat convertint el nostre municipi en un element altament contaminant pel medi ambient, que a més de no implementar noves tecnologies per intentar pal·liar el dispendi energètic inherent, dona l’esquena al problema d’haver aturat el natural transcurs dels sediments, provocant una llera de la riera cada cop més baixa amb més riscos d’esvorancs en les plataformes que hi llinden. Fet que fa necessari un nou equip polític potent, conscient i conscienciat, coneixedor de les disciplines necessàries per a la solució d’aquestes problemàtiques.

Perquè estem convençuts que podem diluir la dualitat actual entre nucli i urbanitzacions a través de la integració de les diferents trames urbanes, estant al costat dels veïns i escoltant les seves reclamacions, com ho hem estat fent fins ara. Garantint que les decisions sobre noves actuacions urbanístiques estiguin recolzades en processos participatius que informin totalment als participants de les diferents iniciatives a emprendre i creant un Cabrils més eficient, més respectuós amb el medi i més amable per l’usuari.

Preguntes d'ERC-CxC-AM sobre les resolucions d'alcaldia i els acords de Junta de Govern del ple ordinari del mes de març de 2015

El grup municipal d’ERC-CxC-AM ha realitzat 3 preguntes a alcaldia en referència a fets que s’han produït aquests darrers dies o que es recullen a les juntes de govern entre plens. La darrera setmana hem vist com “casualment”, i just abans que surti publicat al diari oficial de l’estat (BOE) la convocatòria d’eleccions s’han distribuït al nostre poble el Butlletí Municipal, casa per casa. I també, a les botigues la revista comarcal quinzenal La Clau amb un publireportatge de 10 pàgines dedicat a Cabrils. Les casualitats no existeixen.

Esquerra li ha preguntat al govern quant li ha costat a l’Ajuntament aquest publireportatge, i quantes pàgines ha pagat, al que ha respòs alcaldia que res, que s’emmarca dins d’un conveni que té subscrit l’Ajuntament de Cabrils amb aquesta empresa de comunicació. Amb posterioritat, el grup municipal d’ERC-CxC-AM li ha sol·licitat al govern còpia del conveni i la relació de factures, i l’import que s’han pagat relacionats amb aquest concepte.

La Diputació de Barcelona ha engegat un Programa de Suport a l’Economia Productiva Local, un programa amb el qual els ajuntaments de la província de Barcelona poden contractar personal laboral per a cobrir places fins al 31 de desembre. Aquests els ha distribuït la Diputació a tots els ajuntaments independentment del color polític. És però potestat del govern definir quines places prioritza. Quines places ha tret a concurs el govern? Quins criteris s’han fixat per a definir les necessitats?

Alcaldia ens ha comunicat que les places ofertades han estat: 1 peó per la brigada, 3 auxiliars administratius i 1 inspector d’obres a mitja jornada. Segons el govern, són places necessàries malgrat que no ens ho ha justificat. La cobertura de les places ha estat avaluada pels tribunals dels concursos engegats. Trobareu més informació al BOPB.

Finalment, el grup municipal d’ERC-CxC-AM ha preguntat sobre les queixes dels veïns del carrer Nou que han patit la darrera setmana fums i emissions de CO2 que entraven dins dels seus habitatges de la maquinària utilitzada per pintar la façana de l’Escola Bressol. El portaveu del grup municipal ha preguntat quines mesures de contenció s’han pres per a minimitzar les molèsties. El govern ha respòs que no han pogut eliminar les molèsties ja que hagués calgut muntar una bastida. Han engegat i parat el motor del vehicle quan ho han necessitat.

La façana de l’escola ja està pintada, però continua sense tenir dues des les peticions que patronat rere patronat els representants dels pares han reclamat i que dificulten la mobilitat de les famílies: una rampa per l’entrada i sortida dels cotxets, per vèncer el graó que hi ha a la porta, i també un sistema que aguanti la porta. De moment, aquestes prioritats no han estat escoltades malgrat fer mesos que es reclamen.

diumenge, 29 de març del 2015

Intervenció final del portaveu del grup municipal d'ERC-CxC-AM d'aquesta legislatura, 2011-2015.

En aquest darrer ple, vull començar agraint a totes les persones que ens han ajudat a fer la feina d’oposició constructiva: el control del govern i la promoció de propostes de millora de Cabrils durant els darrers 4 anys. Des d’Esquerra i Consens x Cabrils volem agrair també l’ajuda dels tècnics de la casa que sempre han estat a la nostra disposició.

Podem qualificar aquesta legislatura com una legislatura de transició, en paraules de la presidència en més d’una intervenció, de manteniment dels serveis, però també d’improvisacions o de “corre que arriben les eleccions”. Només cal llegir les actes dels plens o seguir-los per TV per veure a què ens referim. Hi ha hagut encerts i errors, tot i que aquests darrers no han estat ni assumits ni corregits.

Esquerra des del primer dia va apostar per una administració eficaç, rigorosa, comunicativa, transparent i que rendeixi comptes amb els veïns i veïnes de Cabrils. L’equip de govern ha tingut 4 anys per demostrar-nos que estem equivocats. Ha mancat projecte, com reconeixia el propi govern ja el primer any de legislatura. Ha mancat imaginació i il·lusió, i molts cops el timó que la senyora alcaldessa té al seu despatx tenia problemes per ser adreçat malgrat els seus esforços, que no els hi neguem. És una percepció de molts veïns del nostre poble.

Al llarg de la legislatura Esquerra ha presentat 3 mocions per a la millora de la gestió i transparència dels serveis públics de l’ajuntament de Cabrils on apostàvem per la publicació de temes bàsics com l’organigrama de l’ajuntament, la plantilla, sous, garantint la confidencialitat d’algunes dades com estableix la LOPD, però també la definició d’objectius clars per tothom, una valoració dels serveis tant interns com externs, rendint comptes als veïns i veïnes de Cabrils, i un llarg etc.

Avui, cap dels acords que van superar les mocions del ple ha estat acomplert per aquest govern de CiU i l’ara regidora no adscrita. Esquerra ha volgut també canviar el ROM, el Reglament Orgànic Municipal que recull com funciona internament l’ajuntament, la relació d’aquest amb els veïns de Cabrils, i el seu accés a la informació. Tot i els esforços d’Esquerra ha estat impossible arribar a un acord. Aquest és un dels reptes que Esquerra vol assumir i impulsar-ne la seva reforma per la propera legislatura per obrir les finestres i balcons d’aquesta institució de bat a bat i que hi entri aire fresc, i fer d’ella el lloc on tots els cabrilencs i cabrilenques ens hi ajuntem, al servei de veïns, entitats i empreses de Cabrils.

Volem anunciar-los també que Esquerra ha fet entrega a la presidenta-coordinadora de l’ANC a Cabrils, la senyora Pilar Llongueras del compromís signat del cap de llista de la candidatura d’Esquerra per concórrer a les eleccions municipals per a que l’ajuntament de Cabrils acordi la propera legislatura un conjunt de propostes per a continuar el camí cap a la independència. Així mateix, subscrivim íntegrament la Declaració Municipalista de l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència, associació a la qual Esquerra impulsà l’adhesió d’aquest consistori per dues vegades. Volem convidar a les formacions que concorrin a les eleccions municipals a sumar-se a ambdós escrits.

Entrem en període electoral, amb una gran diversitat de candidatures i amb el convenciment que la campanya serà neta i rigorosa tant en els plantejaments com en els projectes en benefici de tothom. Així ho volem des d’Esquerra i així ho farem.

Vull concloure convidant als veïns a seguir participant per fer un poble viu i actiu. També agraint a tots els membres d’aquest ple, des de la discrepància, però sempre des del respecte personal i institucional la seva feina pel bé comú, especialment per aquells que han decidit no concórrer novament a les properes eleccions.

Finalment expressar que estem a punt d'entrar en una fase on cadascú de nosaltres posarà a llum els diferents projectes pel futur del nostre poble, i estem convençuts que ens trobarem, de nou, en la defensa del benefici del benestar de les persones que vivim i que treballem a Cabrils. Moltes gràcies.

Comentaris posteriors a la sessió del ple ordinari del 26 de març de 2015.

A la sessió plenària ordinària del 26 de març de 2015, han participat al ple els membres del govern: CiU (5 vots) i la regidora no adscrita (1 vot), i els membres de l’oposició: SOM Cabrils (1 vot, donat que el Sr. JR Sánchez té residència actualment als EEUU i no assisteix al ple), VIC (1 vot), PP (1 vot), PSC (1 vot), ICV-EUiA (1 vot) i ERC-CxC-AM (1 vot)

ORDRE DEL DIA

1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió plenària ordinària de data 29 de gener de 2015

El grup municipal d’ERC-CxC-AM s’ABSTÉ. L’acta és APROVADA pel ple amb els vots a favor del govern (CiU, i la regidora no adscrita), PP i PSC, l’abstenció de SOM, ICV-EUiA, i ERC-CxC-AM, i en contra del VIC.

I. Part resolutiva de la sessió

2.- Dictamen d’aprovació inicial del mapa de capacitat acústica del municipi de Cabrils, el qual formarà part com Annex de l’Ordenança Municipal de Sorolls. 

ERC-CxC-AM ens hem ABSTINGUT. Com és habitual, tots els grups municipals sol·licitem quan es convoca la comissió informativa, una setmana i mitja abans del ple, tota la documentació referent als punts que es volen debatre. Paradoxalment, aquest punt, referent al mapa de capacitat acústica, no annexava el propi mapa. Vam sol·licitar-lo durant la comissió informativa per a estudiar amb deteniment tota la documentació però aquest no va ser lliurat fins el dia del ple, i per tant no s’ha pogut estudiar. És per això que reiterem la nostra ABSTENCIÓ a falta d’informació suficient. 

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots a favor del govern (CiU, i la regidora no adscrita), SOM i ICV-EUiA, l’abstenció de VIC, PP, PSC i ERC-CxC-AM, i cap vot en contra.

3.- Dictamen d’aprovació definitiva i resolució d’al·legacions de la modificació de l’Ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals.

Després de valorar les diferents al·legacions presentades i les consideracions expressades pel govern, considerem encertades algunes de les incorporacions realitzades tot i en algun cas podria haver-se incorporat com a modificació. Malgrat tot, mantindrem el nostre vot com ja vam fer al ple del passat mes de novembre i ERC-CxC-AM hi ha votat A FAVOR

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots a favor del govern (CiU, i la regidora no adscrita), PP, ICV-EUiA i ERC-CxC-AM, l’abstenció de SOM, VIC i PSC, i cap vot en contra.

4.- Dictamen d’aprovació inicial del Conveni amb l’Arquebisbat de Barcelona i la Parròquia Santa Creu de Cabrils per promoure la reconstrucció i rehabilitació de l’orgue.

La part dispositiva d’aquesta moció ens explica la història i la importància de la restauració d’aquest orgue no només per a la Parròquia de la Santa Creu sinó al propi municipi com a part del seu patrimoni històric i musical. És una peça que un cop restaurada disposarà de major sonoritat, i de ben segur, serà l’instrument protagonista de concerts fora dels actes litúrgics. El seu estat de conservació és precari i existeix un seriós perill que es pugui perdre un instrument irreemplaçable. És per totes aquestes raons que ERC-CxC-AM hi ha votat A FAVOR. 

La moció ha estat APROVADA per UNANIMITAT.

5.- Dictamen de nomenament del Jutge de Pau titular de Cabrils.

El senyor Forcada ha estat durant les darreres tres dècades jutge de pau. El seu oferiment cal entendre’l com una nova oferta il·lusionant per a ell per a continuar en aquest càrrec. Ha estat la única que s’hi ha presentat. ERC-CxC-AM hi ha votat A FAVOR

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots a favor del govern (CiU, i la regidora no adscrita), SOM, PP, ICV-EUiA i ERC-CxC-AM, l’abstenció de VIC i PSC, i cap vot en contra.

6.- Dictamen d’aprovació inicial de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament de Cabrils.

ERC-CxC-AM ha estat i continua estant convençuda de la necessitat de disposar d’eines que permetin una millor descripció dels diferents llocs de treball de l’ajuntament. Ha estat una llàstima que aquest propòsit manifestat per nosaltres des del primer dia acabi presentant-se la darrera sessió ordinària de la legislatura. Hem d’entendre que caldrà anar més enllà en els propers mesos. ERC-CxC-AM va manifestar que hagués preferit que aquest estudi no li hagués costat un sol euro al consistori a través de les subvencions que ofereix la Diputació de Barcelona al seu catàleg de serveis. No ha estat així, però reconeixem que s’ha fet una feina que era necessària tot i que no suficient per a conèixer bé l’ajuntament i gestionar-lo millor del que s’ha fet fins avui. És per aquestes raons que el nostre grup municipal, ERC-CxC-AM hi ha votat A FAVOR

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots a favor del govern (CiU, i la regidora no adscrita) i ICV-EUiA, l’abstenció de VIC, PP, PSC i ERC-CxC-AM, i el vot en contra de SOM.

7.- Dictamen d’aprovació de la modificació de Crèdits per Finançar Despeses Corrents amb Càrrec a Operacions de Crèdit, Modalitat de Crèdit Extraordinari, de Conformitat amb l'Ordre EHA 3565/2008, de 3 de desembre, per la qual s'Aprova l'Estructura dels Pressupostos Locals.

La modificació de crèdit que sol·licita el govern respon a una subvenció dins del marc del projecte d’Escola Verda del CEIP L’Olivera amb motiu del projecte Euronet 50/50 per a fomentar l’estalvi energètic, de gas i electricitat. L’Ajuntament de Cabrils té el compromís de retornar el 50% de l’import dels estalvis aconseguits. Donat que la modificació de crèdit és un canvi entre aplicacions pressupostàries ja pressupostades, el vot d’ERC-CxC-AM ha estat A FAVOR

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots a favor del govern (CiU, i la regidora no adscrita), SOM, PSC, ICV-EUiA i ERC-CxC-AM, l’abstenció de VIC i PP, i cap vot en contra.

8.- Dictamen per la concessió de drets funeraris del cementiri municipal de Cabrils.

ERC-CxC-AM hi ha votat A FAVOR. La moció ha estat APROVADA per UNANIMITAT 

9.- Dictamen en suport a l’esport català.

ERC-CxC-AM hem estat durant aquests 4 anys al costat dels nostres clubs esportius, portant mocions a aquest consistori, com la de la sessió del 26 de juliol de 2013 davant l’acció d’inspecció de treball, i donant-hi suport també a altres. Hem conversat i escoltat les preocupacions de les entitats a fi d’ajudar-les en allò que està al nostre abans, a l’ajuntament, al Parlament i a les Corts Espanyoles. ERC-CxC-AM ha votat A FAVOR d’aquesta proposta de l’Associació de Municipis de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya. 

La moció ha estat APROVADA pel ple amb els vots a favor del govern (CiU, i la regidora no adscrita), PSC, ICV-EUiA, ERC-CxC-AM, l’abstenció de SOM i VIC i el vot contra del PP.

II. Part no resolutiva de la sessió

10.- Mocions d'urgència

No n'hi ha hagut cap.

11.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió

12.- Precs i preguntes