dijous, 16 d’abril del 2015

Saps per què de d’ERC Cabrils creiem que la transparencia de l’administració ha de ser un tema clau durant el proper mandat?

Foto: Street View
Perquè creiem que és vital que la transparencia de l’administració local sigui total, posant a l’abast del ciutadà i de tots els representants públics tota la informació perquè puguin desenvolupar les seves tasques amb totes les garanties. Cal treballar per aconseguir un accés complet a la informació sobre el desenvolupament de l’activitat del consistori i de tots els càrrecs electes. Estem convençuts que cal donar prioritat a aquesta àrea perquè actualment l’índex de transaparència de l’Ajuntament de Cabrils és només del 39% segons el Mapa Infoparticipa de la UAB.

Perquè les eines tecnològiques al nostre abast han de permetre un accés encara més fácil i ràpid a la informació de l’administració. Internet ha de ser una finestra oberta a l’Ajuntament, permetent accedir sense restriccions als plens municipals tant en format escrit com audiovisual i donant accés a tota la informació pública sense filtres polítics. Els espais web de l’Ajuntament han de deixar de ser eines merament publicitàries per convertir-se, d’una vegada per totes, en veritables reflexes de l’activitat local, tan del consistori com del teixit social. És fonamental que aquests espais siguin canals reals de comunicació amb l’administració ampliant el ventall de tràmits que s’hi poden realitzar i oferint respostes realment eficients.

Perquè la participació de la ciutadania a la vida pública no es pot limitar al vot en les eleccions. Cal impulsar, defensar i creure fermament en projectes com el Consell del Poble, donant-los responsabilitat i confiança, pensant en la creació de consells sectorials per apropar les inquietuds i idees de la gent de Cabrils a l’activitat diària de l’Ajuntament. Tot i això, és necessari replantejar què ha de fer el Consell i com ho ha de fer per tal que els temes que s’hi debaten acabin tenint un resultat visible i no quedin en no-res com ha passat amb la primera votació veïnal que no s’ha dut a terme. Si no s’aconsegueixen assolir aquests nous reptes, el nostre municipi té moltes possibilitats de quedar-se sense l’escenari i altaveu on exposar i debatre les iniciatives i preocupacions dels seus ciutadans.

Perquè l’Ajuntament ha de disposar d’ordenaments pensats i desenvolupats per facilitar la consulta de qualsevol document per part de ciutadans i càrrecs electes. Un reglament que, ara com ara, queda curt i no respon a les necessitats i reclamacions actuals de la ciutadania. El ROM vigent es va aprovar l’any 2008 i des de llavors la societat ha avançat fins al punt de viure connectada i informada al moment de tot el que passa. És per això que creiem indispensable canviar el Reglament Orgànic Municipal i adaptar-lo a les noves realitats socials. 

dimarts, 14 d’abril del 2015

Demanem excuses...

Si passats 15 dies de repartit el nou Butlletí Municipal no ens han preguntat un centenar de vegades “Com és que el text d’ERC està carregat d’errades?” us estaríem enganyant.

Doncs sí, no sabem el com ni el per què, però el nostre text en el darrer Butlletí d’aquesta legislatura ha aparegut ple d’errades. Ens decep, ens molesta i ens enfada que els veïns hagin de rebre un producte d’aquesta pèssima qualitat. I per això demanem excuses.

Demanem excuses perquè ens avergonyeix que un text, entrat pels mitjans electrònics municipals (E-Tram), pugui patir aquesta transformació. Per aquells que ho desconeguin l’entrada per E-Tram representa facilitar la feina als responsables de passar el text al butlletí,  ja que es tracta de fer simplement un “retalla i enganxa”.

Demanem excuses per no poder oferir una explicació perquè malgrat la nostra queixa formal pels fets encara esperem resposta del Regidor de Comunicació, responsable últim del Butlletí i per tant de les persones contractades externament per realitzar aquesta feina.

Demanen excuses perquè ens sorprèn negativament que hagi estat personal extern de l’Ajuntament, pertanyent a una empresa privada, qui demani excuses (tenen les empreses subcontractades accés a totes les queixes rebudes pel consistori?).

Demanem excuses perquè ens entristeix arribar a pensar que representants polítics de tots els veïns (independentment del seu color) puguin estar utilitzant un mitjà de comunicació, pagat amb el impostos de tots els veïns, per realitzar alguna maniobra no gaire clara en detriment de partits amb representació municipal.

I demanem excuses per aquest darrer butlletí de la legislatura que ha acabat sent una mostra de com no ha de ser la política de comunicació d’un ajuntament. Poden estar segurs que serà un dels objectius d'ERC Cabrils revertir la penosa situació actual de la política de comunicació de la nostra administració local, pagada per tots i, per tant, forçosament al servei de tots.

dilluns, 13 d’abril del 2015

Xavier Viudez encapçala una candidatura jove i renovada

La Sala La Concòrdia va ser l'escenari escollir per presentar la candidatura d'ERC Cabrils a les properes Eleccions Municipals 2015. Una candidatura, encapçalada per Xavier Viudez, jove i renovada, amb projecció de futur, preparada i amb ganes de portar el canvi a Cabrils.

Quasi un centenar de persones ens van acompanyar per conèixer les persones que confegeixen la candidatura d’ERC Cabrils juntament amb el nostre candidat a l'acaldia, regidor  durant els darrers 4 anys, Xavier Viudez. L’acte, presentat per Ferran Camps membre del secretariat de l’ACN,  va comptar amb la presència de Toni Comín i Josep Ginesta, qui es van encarregar de fer una pinzellada de la importància de les eleccions municipals  per l’esdevenir de la vida quotidiana  de les persones i del paper que jugaran els ajuntaments,  sorgits de les eleccions Municipals 2015, per a la posta en marxa de les noves estructures d’estat.

L'acte també va servir per presentar la nostra filosofia de futur i els principals eixos que centraran la campanya a partir del 8 de maig, en un vídeo protagonitzat pels 5 primers membres de la llista. Després d’una breu intervenció del cap de llista, Xavier Viudez, de la presentació dels 21 membres de la llista i de les petites intervencions de Comín (Associació Socialisme, Catalunya i Llibertat) i de Josep Ginesta (Secretari nacional de política social), els assistents a l’acte van poder compartir una estona amb tots els integrants de la llista tot degustant una copa de vi cabrilenc Testuan.

La llista d'ERC Cabrils la formen:
1. Xavier Viudez
2. Raül Serra
3. Maite Viñals
4. Laia Ferrer
5. Helena Martorell
6. Cristina Altafullla
7. David Barnet
8. Manel Alòs
9. Joan Casals
10. Conxa Badell
11. Gerard Garcia
12. Òscar Martin
13. Teresa Bargalló

I actuaran com a suplents:

S1. Gerard Alòs
S2. Berta Chamarro
S3. Robert Shneider
S4. Joana Royo
S5. Ramon Barba
S6. Elvira Monreal
S7. Pere Nubiola