dijous, 12 de novembre del 2015

Una vegada més, gràcies - Article d'ERC Cabrils al darrer Butlletí Municipal

ERC vol donar-te novament les gràcies per ser una de les 2580 persones (el 59,85%) que el passat 27S vau votar Junts Pel Sí. Avui, el Parlament de Catalunya ja té un mandat clar per iniciar el full de ruta cap a la independència.

Pel que fa a l’activitat plenària, en el darrer ple de l’Ajuntament de Cabrils, es va aprovar una moció pel reconeixement del caràcter plebiscitari del 27S a proposta d’ERC, amb l’únic vot en contra d’Unió. Per altra banda, la crisi europea dels refugiats ha motivat una moció conjunta de tots els grups municipals per establir una mesa de treball amb la col·laboració de les entitats que pugui informar, conscienciar, realitzar accions i donar resposta a les necessitats que hi pugui haver a Cabrils en coordinació amb la resta d’administracions. A més, Esquerra va presentar al ple de juliol la moció sobre Transparència, el dret a la informació i el bon govern continuant amb el nostre reiterat compromís perquè disposis de les eines perquè tu també puguis preguntar, controlar i participar sobre les decisions del govern de Cabrils. La moció però, no va prosperar.

Volem aprofitar per recordar-te que els 4 regidors d’ERC estem a la teva disposició perquè ens traslladis les teves preguntes, queixes o suggeriments a què respondrem i procurarem donar una solució.

Correus dels regidors: Xavier Viudez viudezcx@diba.cat, Raül Serra serrafr@cabrils.cat, Maite Viñals vinalscm@cabrils.cat, Laia Ferrer ferrers@cabrils.cat

dilluns, 9 de novembre del 2015

Primera trobada de la Taula pels refugiats de Cabrils

El passat 24 de setembre, el ple de l’Ajuntament de Cabrils va aprovar per unanimitat la moció “Som un municipi d’acollida i solidari, en una societat d’acollida i solidària”. Com a conseqüència de l’acord de tots els grups municipals el 05 de novembre se celebrava a primera trobada de la Taula pels Refugiats de Cabrils. Més d’una trentena de persones, veïns i veïnes, representants de les entitats i organitzacions socials així com alguns regidors d’ERC, CDC amb l’alcaldessa, UDC i el PSC van assistir a l’acte al Centre Cívic La Fàbrica. La presidenta de la Creu Roja de Vilassar de Mar va participar a la trobada acompanyada d’una tècnica de l’organitzacio per explicar la situació actual, les accions que es duran a terme, i respondre a les preguntes que els assistents formulaven. Creu Roja és una de les 3 organitzacions (Creu Roja, ACNUR i ACCEM) a qui el govern ha encarregat la coordinació de la rebuda dels refugiats per la seva experiència en altres situacions similars com la crisi dels refugiats de la guerra dels Balcans els anys 90 del segle passat. El procés d’arribada i acollida de refugiats es troba encara en un estadi poc concret així que la reunió del passat 5 de novembre va servir, sobretot, per informar els interessats a prestar qualsevol tipus d’ajuda del procés que cal dur a terme. Es va acordar establir un correu electronic (acull@cabrils.cat) que centralitzarà, des d’ara, totes les consultes i oferiments.

La informació recollida servirà per complementar el mapa de recursos del municipi (allotjament, recursos assistencials i psicològics, recursos educatius, feina, etc.), una informació que es facilitarà al Consell Comarcal del Maresme que centralitzarà la disponibilitat de recursos de la comarca. Actualment és l’Estat Espanyol qui té les competències en matèria de refugiats i coordina l’acollida dels refugiats amb les comunitats autònomes. La Generalitat, a través de la Direcció General d’Immigració serà qui se’n farà càrrec al nostre territori.

Els ajuntaments caldrà que diferenciïn els recursos que estan destinats als serveis socials dels destinats als refugiats. Als refugiats caldrà oferir-los pisos de lloguer, amb un contracte mínim de 2 anys i un màxim de 6. En aquest sentit, la senyora alcaldessa va informar de la falta d’allotjament públic a Cabrils. Per incentivar possibles cessions de particulars, proposa no cobrar l’IBI als propietaris i coordinar amb voluntariat les possibles reparacions que els habitatges puguin necessitar. Tot i la necessitat de diferenciar els recursos destinats als serveis socials dels destinats als refugiats, serà l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament qui prestarà les ajudes a les famílies que puguin arribar a Cabrils.

Un dels dubtes dels veïns assistents a la trobada va fer referència a la recollida de roba, una de les accions més repetides arreu des de l’esclat de la crisi. La Creu Roja desaconsella fer aquest tipus de campanyes de recollida de roba i menjar per la seva poca efectivitat.

A la primera trobada de la taula també es va informar de la celebració del Sàpiens el proper 19 de desembre i del funcionament del concurs. L’eix central d’aquesta edició del concurs és l’ajuda als refugiats i destinarà els beneficis que s’obtinguin de les inscripcions, el sopar i consumicions del bar a aquesta causa. Si voleu col·laborar a l’organització d’aquests esdeveniment, podeu contactar amb el Sàpiens.

Més informació: http://www.fonscatala.org/upload/archivos/20151009_0158FAQ_Campanya_Refugiats.pdf