dijous, 31 de març del 2016

Mercat setmanal els dissabtes a Cabrils. Una proposta comercial complementària.

Esquerra presenta una de les propostes del programa electoral per les eleccions municipals del 2015 al ple de l'Ajuntament de Cabrils. La moció recull un conjunt de mesures proposades per ERC i veïns del nostre municipi per millorar i ampliar complementar l'oferta comercial a Cabrils el cap de setmana.


MOCIÓ PER A LA DINAMITZACIÓ DEL COMERÇ A CABRILS

El comerç detallista, especialitzat, de qualitat i de proximitat ha esdevingut en les darreres dècades una de les fórmules per a garantir el teixit econòmic més proper als veïns de les viles del nostre país. La concentració de comerç en eixos comercials i d’oferta i varietat de productes i serveis complementaris és un pol d’atracció pels consumidors.

Aquestes són algunes de les conclusions de l’”Estudi d’hàbits de compra i consum a Cabrils” que el maig de 2014 va elaborar per l’Ajuntament de Cabrils la Diputació de Barcelona a partir de 240 enquestes als veïns de la nostra localitat.

El mercat no sedentari de Cabrils es realitza els dimarts pel matí. Malgrat ser conegut pels veïns de Cabrils, ni el dia ni l’oferta són un pol d’atracció per als veïns que prefereixen concentrar les seves compres en les grans superfícies comercials i en els eixos comercials de viles properes amb ofertes més àmplies. Aquestes són dades conegudes per l’administració i que cal ajudar a revertir.

L’Ajuntament de Cabrils ha de ser un facilitador per al creixement del comerç a la nostra vila, no només donant suport econòmic per a fires o actes puntuals, sinó que també ha de facilitar un coneixement i un creixement sostingut del comerç a la nostra vila.

Una de les mesures possibles per a realitzar-ho és el canvi del dia del mercat no sedentari als dissabtes a fi d’augmentar l’oferta comercial i complementària als dos eixos existents: el carrer Nou i Cabrils2. La selecció i ubicació adient dels paradistes i la promoció adient del mercat, pot esdevenir un pol d’atracció per als veïns de les urbanitzacions que avui sabem que escapen cap a altres destinacions. Un mercat més gran, i en dissabte, possibilitaria una major rotació de persones als eixos comercials, donant a conèixer els comerços sedentaris i per tant la possibilitat de fidelitzar una part dels clients que avui encara no veuen satisfetes les seves necessitats: la concentració d’oferta de qualitat en una zona relativament petita i que no necessita de grans desplaçaments. Aquesta mesura hauria d’anar acompanyada amb un assessorament professional proporcionada des de l’administració als comerciants que ajudi a fer més atractiva també la seva oferta.

Així doncs, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Cabrils proposa:

1. Instar al govern a consensuar amb els comerciants sedentaris de Cabrils quina oferta de paradistes li interessa a la seva zona comercial en un període màxim de 15 dies a partir de l’aprovació de la moció al ple. 2. Establir durant el període de 6 mesos un projecte pilot per a que tots els dissabtes al matí hi hagi mercat no sedentari al carrer Nou, Cabrils 2, i si el projecte tingués prou èxit ampliar-ho al carrer Domènec Carles. 3. Facilitar als comerciants de Cabrils assessorament tècnic per a millorar la seva oferta. 
4. Estudiar la necessitat d’unir el parc Anselm Clavé i Cabrils 2 amb una passarel·la fixa sobre la riera per a vianants que escurci i faci més atractiu el passeig entre el centre de Cabrils i l’eix comercial de l’Avinguda de Santa Elena.

dilluns, 28 de març del 2016

Ordre del dia del Ple Ordinari del 31 de març del 2016

Avui dijous dia 31 de març de 2016 a les 20h es realitzarà el ple ordinari de l'Ajuntament de Cabrils amb el següent

ORDRE DEL DIA

1. Aprovar l’esborrany de les actes de la sessió plenària ordinària de data 28 de gener de 2016 i de la sessió extraordinària de data 18 de febrer de 2016

I. Part resolutiva de la sessió

2. Dictamen d’aprovació de la liquidació econòmica arran de la resolució del contracte de concessió administrativa per l’execució de les obres i explotació d’un complex esportiu amb piscina coberta.
3. Dictamen d’aprovació per determinar el personal eventual del present mandat, les seves característiques i retribució.
4. Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de la Relació de Llocs de Treball.
5. Dictamen d’aprovació inicial de la modificació núm. 1-2016 de la plantilla de personal de l’exercici 2016.
6. Dictamen d’aprovació de les especificacions que corresponen als llocs de treball de Secretaria i d’Intervenció.
7. Dictamen d’aprovació de la sol·licitud per instar davant el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya la modificació del Pla Especial de protecció del medi natural i del paisatge de la Conreria–Sant Mateu–Cèllecs.
8. Dictamen d’aprovació del plànol de delimitació de la franja perimetral de baixa combustibilitat a les urbanitzacions.
9. Dictamen de ratificació del Decret d’alcaldia núm. 112/2016, de 15 de febrer, sobre rectificació d’errada material.
10. Dictamen d’aprovació de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits.
11. Dictamen de modificació de pressupost 4/2016, exercici 2016.
12. Dictamen d’aprovació per l’atorgament de concessions de drets funeraris de les sepultures del cementiri municipal.
13. Dictamen, a proposta del grup municipal del PP, "En defensa de las diputaciones, cabildos y consells insulars y en contra de su desaparición".
14. Dictamen, a proposta dels grups municipals d'ERC i CiU, d’homenatge a la Sra. Muriel Casals
15. Dictamen, a proposta dels grups municipals de CiU i MUC, “Cap a una xarxa de municipis per l’economia social i solidària”.
16. Donar compte dels informes trimestrals de tresoreria municipals sobre el compliment de la Llei de morositat a l’Ajuntament de Cabrils, relatius al quart trimestre de l’exercici 2015.

II. Part no resolutiva de la sessió.

17. Mocions.
18. Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.

19. Precs i preguntes.