diumenge, 3 d’abril del 2016

Aprovada la moció d'homenatge a Muriel Casals

El ple de l'Ajuntament de Cabrils va aprovar amb els vots d'ERC, CDC i UDC, l'abstenció de MUC i PSC i el vot en contra de la regidora del PP, vol afegir al nomenclator del nostre municipi el nom de Muriel Casals i Couturier a fi que en el futur pugui ser donat a un carrer que s'urbanitzi. La proposta té el suport de Cabrils per la Independència (ANC-Cabrils), i Òmnium Cultural Mataró-Maresme.

MOCIÓ D’HOMENATGE A MURIEL CASALS

Muriel Casals i Couturier (Avinyó 1945, Barcelona
2016), ha estat una de les figures més destacades de la vida cultural i política de Catalunya els darrers anys, amb un grau de coneixement i reconeixement públic indiscutible. Des de l’any 2010 fins al 2015 va presidir Òmnium Cultural des d’on va promoure la defensa de la llengua catalana, la seva cultura i la participació activa de la societat civil en la política del nostre país. Posteriorment va ser diputada del Parlament de Catalunya on va arribar a presidir la Comissió per la Transició Nacional i Procés Constituent, fins al seu decés.

És per aquesta la seva vàlua personal i institucional que el ple de l’Ajuntament de Cabrils vol homenatjar-la amb el suport d’Òmnium Cultural Mataró-Maresme, l’ANC a Cabrils i les entitats que s’han adherit a aquesta moció, i proposa:

Preveure la inclusió al nomenclàtor de Cabrils el nom de Muriel Casals i Couturier a fi de donar el nom d’un dels nostres nous carrers tant bon punt s’urbanitzi.