dilluns, 3 d’octubre del 2016

Polítiques Actives d'Ocupació a Cabrils. Un nou repte.

Arxiu El Periódico. Ricard Cugat
La junta de portaveus dels grups municipals de l’Ajuntament de Cabrils van acordar el passat dijous 29 de setembre crear un grup de treball per a estudiar les polítiques actives d’ocupació de l’Ajuntament. El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya havia anunciat a la resta de grups la seva intenció de presentar amb caràcter d’urgència la “PROPOSTA D’ACORD DE L’AJUNTAMENT DE CABRILS PER POTENCIAR LES POLÍTIQUES ACTIVES D’OCUPACIÓ” a fi de millorar els serveis i l’oferta formativa del consistori cap als veïns i veïnes que estiguin en edat laboral i vulguin trobar una feina. 

Aquesta moció d’Esquerra és fruit de la feina realitzada les darreres setmanes del grup municipal amb alguns agents econòmics de Cabrils i contactes amb el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Esquerra convidà als grups municipals de Cabrils a negociar el redactat a presentar al ple per adherir la major part de sensibilitats a la iniciativa i treballar posteriorment conjuntament també amb els agents econòmics, socials i veïns i veïnes que vulguin participar i aportar les seves idees en aquest àmbit d’important transcendència pel conjunt de la nostra comunitat.

Fruit de les converses que es van dur a terme durant la jornada i a la junta de portaveus, i l’interès mostrat per tots els grups municipals, es va acordar que ERC no presentaria al ple la moció, a fi que prosperés l’esperit i no necessàriament la lletra, i permetés a la resta de formacions incorporar les seves contribucions amb més temps. Aquesta setmana, el govern ens convocarà a tots els grups municipals a un grup de treball, al qual el govern va demanar que només fóssim els grups municipals qui treballéssim les propostes, i per tant el grup quedarà, si més no, en aquesta fase de treball, circumscrita només als representants polítics o persones que aquests vulguin convidar. ERC presentarà com a text base de treball la pròpia moció.

Si voleu contribuir amb les vostres propostes, que millorin el text o proporcionant idees que permetin enriquir la oferta i serveis de l’ajuntament cap als veïns i veïnes de Cabrils, contacteu amb nosaltres i envieu-nos-les a cabrils@esquerra.cat a fi que les incorporem al debat. Esquerra Cabrils t’escolta.

PROPOSTA D’ACORD DE L’AJUNTAMENT DE CABRILS PER POTENCIAR LES POLÍTIQUES ACTIVES D’OCUPACIÓ

Cabrils és un dels municipis del Maresme amb un índex d’atur més baix, un 8.87%, comparat amb l’índex de la comarca, al 14,11%, o el de Catalunya, del 12,98%, segons el darrer informe del mes d’agost de l’Observatori de Desenvolupament Local del Maresme.

L’atur però afecta a 273 persones a Cabrils i és per això que l’Ajuntament de Cabrils vol col•laborar a posar remei a aquesta situació, no només promocionant la borsa de treball local i del Consell Comarcal, ajudant a les persones aturades facilitant-los recursos per a conèixer els recursos existents a la xarxa, sinó també mitjançant plans de formació.

El SOC, el Servei d’Ocupació de Catalunya, coordina l’activitat formativa especialitzada per a persones aturades a Catalunya i és l’organisme que registre i certifica els centres i entitats col•laboradores de formació professional per a l’ocupació. L’Ajuntament de Cabrils té la voluntat de fer polítiques actives de formació per a les persones aturades del nostre municipi, i per extensió del Maresme, en aquells àmbits on Cabrils té una gran activitat econòmica, l’hostaleria i el manteniment de jardins i especialment entre els col·lectius d’edat on té més incidència, la joventut i els aturats de llarga durada.

Cabrils vol estudiar, valorar i posar els mitjans econòmics, materials i humans per a poder esdevenir entitat col·laboradora, i és per això que el ple de l’Ajuntament, a proposta del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, acorda :

  1. Potenciar les polítiques actives d’ocupació al nostre municipi.
  2. Estudiar, valorar i posar els mitjans econòmics material i humans per a poder realitzar formació especialitzada en l’àmbit de l’hostaleria i la jardineria.
  3. Sol·licitar la col·laboració de l’Associació d’Hostalers de Cabrils i les empreses de jardineria del nostre municipi per assessorar a l’Ajuntament en l’elecció dels cursos a desenvolupar.
  4. Estudiar la col·laboració i subscriure acords de col·laboració amb associacions, empreses o particulars per a poder realitzar classes pràctiques a les seves instal·lacions.
  5. Definir un mecanisme d’informació i col·laboració transversal al municipi, amb la participació dels agents polítics, econòmics, socials i veïnals per a debatre i definir les polítiques d’ocupació a Cabrils que permeti consensuar-les i planificar-les amb caràcter anual.
  6. Informar i convidar als veïns i veïnes, entitats i empreses de Cabrils a aportar idees que ajudin a potenciar les polítiques d’ocupació al nostre municipi.