dijous, 20 d’octubre del 2016

Comunicat públic d’ERC Maresme davant l’expulsió dels nostres 9 consellers del govern del consell comarcal del Maresme

Davant la situació creada, la setmana passada, per les declaracions del nou president comarcal del PDECat, Carles Bosch, i amb l’efectiva retirada ahir, per part de la presidència del Consell Comarcal, de les competències delegades als nostres consellers, des de la Federació Comarcal del Maresme d’Esquerra Republicana de Catalunya MANIFESTEM

ERC ha estat respectuosa, fins al darrer moment, amb el pacte signat el juliol de 2015, sense obviar en cap moment el nostre respecte a l’autonomia local. La Federació no ha canviat, ni canviarà mai, càrrecs, alcaldies ni presidències perquè considera aquests càrrecs prou importants com per utilitzar-los com a cromos.

El CCM no és un botí, ERC l’ha considerat sempre una institució prou important per ser un valor en ell mateix i una institució de servei a la comarca, i per tant no un element per jugar-hi.

Des de la Federació denunciem les formes utilitzades per fer-nos fora del govern comarcal. Les amenaces -velades a vegades i directes unes altres- del Sr. Bosch s’han fet efectives de la pitjor manera. ERC s’assabenta per la premsa de la seva expulsió del govern, el mateix dia que hi havia convocada una reunió amb la nova executiva del PDECat. Sense cap explicació, sense diàleg, sense avisos.

De fet, des del primer moment ha estat un pacte que ha dificultat l’aplicació de polítiques comarcals ambicioses (mobilitat, planificació estratègica, millora de l’organització interna, creació de serveis mancomunats…) i que ara encara les dificultarà més ja que la nostra expulsió deixa un govern en minoria, amb el suport gratuït del PP.

Per això, anunciem que no formar part del govern del CCM, després d’aquesta expulsió, no ens pot dirigir més que a iniciar, des d’avui mateix, a fer una oposició, de moment, constructiva, però amatent, i a continuar portant endavant el nostre model de comarca utilitzant a partir d’ara el Consell d’Alcaldes i les 14 alcaldies que té ERC al Maresme.

Mataró, 20 d’octubre de 2016


dilluns, 17 d’octubre del 2016

La VII botifarrada per la Independència a Cabrils convida enguany a Santiago Vidal i Mireia Mata.

Santiago Vidal, Senador per ERC a les Corts Generals i jutge, i Mireia Mata, Directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya han estat els convidats de la VII edició de la Botifarrada per la Independència que han organitzat Esquerra i les JERC VdD-Cabrils. L’acte ha reunit a més de 80 persones al parc d’Anselm Clavé de Cabrils. David Barnet, portaveu regional de les JERC del Maresme-Baix Besòs, i Xavier Viudez, portaveu del grup municipal d’Esquerra a Cabrils han introduït als convidats, que han conversat entre ells en un acte que ha durat poc més de 30 minuts sobre la República que volem fer, i l’acció del govern de la Generalitat.

“La República no només serà diferent, sinó que ha de ser millor. Serà la República de la igualtat i de les oportunitats”, apuntava Mireia Mata. Santiago Vidal ha tingut un moment de record pel president Companys, de qui commemoràvem el 15 d'octubre el 76è aniversari del seu assassinat, “Companys no va tenir un judici just, i l’Estat encara no l’ha anul·lat ni ha demanat perdó”.

El públic assistent ha pogut interrompre i preguntar al senador i la directora general durant la xerrada que ha estat seguida de la ja tradicional botifarrada amb de militants, simpatitzants, amics i veïns del Maresme, una estona per a compartir en família.


Algunes imatges de la botifarrada