dimecres, 23 d’agost del 2017

La GAIP, la Comissió de Garantia del Dret a la Informació Pública, qualifica l'Ajuntament de Cabrils de "molt poc diligent"

ERC Cabrils ha sol·licitat la mediació de la GAIP, la Comissió de Garantia del Dret a la Informació Pública, organisme de la Generalitat de Catalunya, davant la falta de resposta del govern de Cabrils a una sèrie de preguntes en referència al transport públic de passatgers de la línia C6 entre Cabrils i Barcelona. La consulta realitzada el setembre de 2016 no ha obtingut resposta fins després de la intervenció de la GAIP. El govern de Cabrils “assenyala que no disposa de la informació reclamada, que s’ha de sol·licitar a la concessionària; ara bé, com que la concessionària del servei ho és de la Generalitat, l’Ajuntament, en aplicació de l’article 30.2 LTAIPBG, el 28 de juny de 2017 hauria derivat la Reclamació al Departament de Territori i Sostenibilitat”.

La GAIP ha resolt que “Aquesta apreciació municipal és correcte” i afegeix posteriorment “Tot i la correcta apreciació municipal, no es pot deixar d’assenyalar que en aquest cas l’Ajuntament de Cabrils ha fet una tramitació molt poc diligent de la sol·licitud d’informació de la que prové aquesta Reclamació, perquè la derivació al Departament de Territori i Sostenibilitat ja l’hauria d’haver fet l’octubre del 2016, i no esperar a la tramitació d’aquesta Reclamació. L’Ajuntament ha de saber que la derivació a una altra Administració, quan procedeix, no és una mera facultat de l’Administració sol·licitada, sinó un deure que l’imposa l’article 30.2 LTAIPBG a fi d’atendre i tramitar correctament les sol·licituds d’informació afectades, i la demora de tants mesos en el seu compliment, fins a reaccionar només quan té constància de la intervenció de la GAIP, és un sacrifici injustificat evident per al dret d’accés a la informació pública de la persona reclamant.

Les preguntes sobre transport públic de passatgers, fetes arribar al govern de CiU i MUC el setembre de l’any passat, són de la competència d’alcaldia, la Sra. Morales. Un cop més ha calgut sol·licitar la mediació de la GAIP, tot i la creació el desembre de 2015 de la regidoria de participació, transparència i regeneració institucional que ostenta el Sr. Doñate, i que va donar la majoria absoluta al govern.

ERC Cabrils agraeix la mediació de la GAIP, que un cop més ens ha ajudat a que el govern de Cabrils doni resposta a les nostres preguntes i sol·licituds. Confiem que el govern en el futur, després d’aquesta resolució sigui més diligent tant en les respostes a l’oposició com als veïns i veïnes de Cabrils.